Tom Cruise.© Evan Agostini/Invision/AP

Alweer een slachtoffer van de staking: ‘Mission: Impossible 8’ pas in 2025 uit

De ene na de andere blockbuster kondigde de voorbije weken al aan dat de release vele maanden zal opgeschoven worden vanwege de staking in Hollywood. Ook Mission: Impossible 8 ontsnapt er nu niet aan. Het gaat héél lang wachten worden.

Tom Vets

Normaal had Tom Cruise met deze film vanaf juni 2024 de bioscopen onveilig gemaakt, maar dat zal nu pas kunnen vanaf 23 mei 2025. Haast een jaar later. De acteursstaking in Hollywood duurt nu al drie maanden. Veel releases zijn uitgesteld omdat het acteurs verboden werd door hun vakbond om de films te promoten. En omdat er geen deftige promo kan gevoerd worden voor een belangrijke release, stellen filmstudio’s hun belangrijkste projecten uit. Door alles op te schuiven, zit de filmagenda overvol. Te veel grote films tegelijk in de zalen is ook nefast voor de omzet. Daarom kiezen filmstudio’s meteen voor een nieuwe datum pas zes tot twaalf maanden later.

Het vervolg op Mission: Impossible Dead Reckoning Part One gaat verder waar de film van eerder dit jaar was gebleven. Dead Reckoning was één van de films die minder presteerden in 2023 dan verwacht, waardoor het alsnog een financiële tegenslag werd voor Paramount hoewel de film in de top tien van 2023 staat. Maar de release van Barbie en Oppenheimer deden het publiek vooral voor die films kiezen. Het zevende deel van de Mission: Impossible-reeks bracht 540 miljoen dollar op, maar er was op meer gerekend.

Mission: Impossible is niet de enige film die werd uitgesteld tijdens de staking. Ook Dune: Part 2, Spider-Man: Beyond the Spider-Verse en zo ongeveer alle films van Disney laten op zich wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer