Een lesje snooker: Belgisch talent Julien Leclercq in amper 45 minuten weggeblazen door Judd Trump in Northern Ireland Open

Julien Leclercq (WS-70) heeft zich dinsdag niet voor de zestiende finales van het Northern Ireland open kunnen plaatsen. De twintigjarige Luikenaar kreeg van Judd Trump (WS-3) een 4-0 om de oren. De partij duurde amper 45 minuten.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

‘The Ace in The Pack’ startte met twee centuries van 108 en maakte er met een 55 break 3-0 van. Het vierde frame was spannender, maar ook dat won de 34-jarige Engelsman. Hij moest er wel de ultieme zwarte bal voor wegpotten. De framescores waren 108(108)-4, 108(108)-0, 75(55)-47 en 59-47.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik wist niet meteen wat ik moest verwachten”, aldus Trump na afloop. “Ik had Julien nog niet veel zien spelen, maar ik begon heel goed aan de partij. Het was een droomstart. Ik vind het alleen wat spijtig dat ik het niet met iets meer stijl kon afmaken. Ik ben nog niet volledig scherp na dat toernooi in China, waarvoor er veel gereisd moest worden. Ik ben nu inderdaad vijftien wedstrijden op rij ongeslagen. Ik hoop dat dit mijn carrière lang blijft duren, vijfhonderd keer na elkaar winnen (lacht). Maar hoe langer de reeks duurt, hoe vaker je achterom gaat kijken. Je weet dat het niet kan blijven duren.”

Na winst in het English Open en het Wuhan Open, gaat Trump in Belfast voor een derde toernooizege op rij. De Engelsman Ian Burns vormt daarbij het volgende obstakel (WS-107).

De Noord-Ier Mark Allen (WS-4) zal zijn thuistoernooi alvast geen derde keer op rij winnen. In de kwalificatieronde was ‘The Pistol’ zondag nog met 4-0 te sterk voor Ben Mertens (WS-71), maar maandagavond liet hij zich met 4-3 verrassen door de Estlander Andres Petrov (WS-96).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer