Ga naar de inhoud

België lanceert samen met Nederland en Duitsland kandidatuur voor WK vrouwenvoetbal 2027

 wo 25 oktober 2023 13:25
De Red Flames en de Oranje Leeuwinnen tijdens een oefenpot in juni.

De Belgische (KBVB), Nederlandse (KNVB) en Duitse voetbalbond (DFB) hebben woensdag de campagne voor hun gezamenlijke kandidatuur om het WK vrouwenvoetbal van 2027 te organiseren officieel gelanceerd. "We willen een baanbrekend toernooi organiseren."

De Belgische, Nederlandse en Duitse federaties beloven "een uitzonderlijke supporterservaring, dankzij onder andere kwalitatieve accommodaties en vlotte transportverbindingen tussen de verschillende speelsteden".

 

De ambitie van de kandidaat-organisatoren beperkt zich niet enkel tot het WK zelf. "We willen de FIFA en de 211 aangesloten bonden mee ondersteunen in het verder ontwikkelen van het vrouwenvoetbal, ook op commercieel vlak", zo klinkt het.   

 

"We zijn verheugd om - na maanden van voorbereiding - de officiële lancering van de BNG2027-kandidatuur aan te kondigen", zei KBVB-voorzitter Pascale Van Damme in een reactie.

Het vrouwenvoetbal bevindt zich op een historisch moment in haar ontwikkeling. We zijn er dan ook van overtuigd dat een succesvol WK in 2027 het vrouwenvoetbal een enorme stimulans kan geven.

Pascale Van Damme, voorzitter KBVB

"We zijn ervan overtuigd dat het een toernooi van topkwaliteit kan opleveren, zowel voor de deelnemende ploegen als supporters van over de hele wereld die willen genieten van internationaal voetbal van het hoogste niveau."


"Het vrouwenvoetbal bevindt zich op een historisch moment in haar ontwikkeling. We zijn er dan ook van overtuigd dat een succesvol WK in 2027 het vrouwenvoetbal een enorme stimulans kan geven, zowel op vlak van participatie als enthousiasme en interesse."   

Geen Koning Boudewijnstadion

De uiteindelijke kandidatuur wordt op 8 december bezorgd aan de FIFA. België, Nederland en Duitsland zullen op 17 mei 2024 tijdens het volgende FIFA-congres, in het Thaise Bangkok, te horen krijgen of ze het WK 2027 mogen organiseren. De concurrenten zijn Brazilië, Zuid-Afrika en het duo VS-Mexico.

  
Eerder woensdag raakte bekend dat de Belgische voetbalbond het Koning Boudewijnstadion niet opnam in het dossier, voornamelijk vanwege mankementen aan belangrijke zaken uit het FIFA-lastenboek zoals de VIP-loges, de verlichting en het dak.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: