© Unsplash

Dit zijn de favoriete bestemmingen van de Belgen tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur en hoewel de meesten onder ons intussen wel besloten hebben of ze op vakantie gaan en zo ja, naar waar, is het nog niet te laat om plannen te smeden. Of om alvast wat inspiratie op te doen voor een volgende keer. Airbnb deelt daarom een lijstje met de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie onder Belgische reizigers.

Camille Van Puymbroeck

De herfstvakantie is natuurlijk het uitgelezen moment om het eigen land nog wat meer te ontdekken. Sinds de coronacrisis zijn staycations steeds populairder en met reden, want België heeft heel wat te bieden. In eigen land blijkt de kust met stip de populairste bestemming deze vakantie. De top 5 in eigen land:

5. Durbuy

4. De Panne

3. Oostende

2. Sint-Laureins

1. Koksijde

Internationale trekpleisters

Natuurlijk blijft niet iedereen binnen de landsgrenzen tijdens de herfstvakantie. Heel wat gelukkigen trekken naar het buitenland voor de perfecte herfstbeleving (in Canada bijvoorbeeld) of om nog wat zon mee te pikken. Al hoef je het echt niet per se ver te gaan zoeken. Kijk maar naar de top 10 van internationale bestemmingen.

10. Marseille, Frankrijk

9. Wimereux, Frankrijk

8. Londen, Verenigd Koninkrijk

7. Parijs, Frankrijk

6. Rome, Italië

5. Sydney, Australië

4. Valencia, Spanje

3. Barcelona, Spanje

2. Arona, Spanje

1. Montréal, Canada

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle