Chef Peppe gaat op zoek naar identiteit in nieuw boek: "Haal mij uit Genk en ik functioneer niet meer goed"

Peppe Giacomazza, de Genkse chef van de restaurants La Botte en Peppe's brengt een nieuw boek uit: IdentitƠ. Het boek is een reis door Italiƫ langs mensen en recepten die hem mee gevormd hebben. De zeven hoofdstukken van het boek zijn telkens opgebouwd als een menu.

"Het boek IdentitĆ  vertelt meer over mezelf, mijn ploeg, mijn familie en mijn tradities" legt chefkok Peppe Giacomazza uit. "Als we een kookboek kopen staan er meestal gewoon gerechten in. Dit boek is opgesplitst in zeven thema's waar telkens een volledig menu bij hoort. Je kan zelf kiezen of je het hele menu maakt of er een gerechtje uit kiest om te maken."

"Het boek is een idee van mijn fotograaf Max Vicca. Hij vond dat mensen me nog niet goed kennen, hoewel ik al verschillende boeken heb gemaakt. Ik heb altijd in de citƩ in Waterschei gewoond. Als ik daar rondfietste, vond ik het altijd geweldig welke geuren er allemaal uit de dampkappen kwamen. Ik wist: dit zijn de Marokkaanse geuren, dit zijn de Griekse geuren, dit zijn de Turkse smaken, ... Dat zijn dingen die bijblijven. Ik had Marokkaanse buren. Ik was als 8-jarige altijd zo tevreden als ze terugkwamen van vakantie en saffraan meenamen voor in mijn risotto. Daar was ik als 8-jarig jongetje al mee bezig."

LUISTER - Peppe vertelt in Radio2 Middag over zijn nieuwe boek IdentitĆ 

Veel verschillende plaatsen in Italiƫ hebben de chef-kok mee gevormd. "Siciliƫ, Noord-Italiƫ, waar ik stages heb gedaan, zoals in Lombardije en Piƫmont", zegt Peppe. "Dat zijn smaken die ik nog altijd doorgeef aan andere mensen. Maar ik zeg altijd: er is geen enkele plaats in Italiƫ waar je slecht eet."

Toch heeft Peppe Giacomazza ook veel liefde voor de plek waar hij opgroeide en nu nog steeds woont: Genk. De kok heeft er twee restaurants: La Botte en Peppe's. "Ik kan je verzekeren dat Peppe in Genk zeker sterk is, maar buiten Genk niet. Als je mij uit Genk haalt, kan ik niet meer goed functioneren."

Meest gelezen