Je kunt voortaan je pensioen online aanvragen: hoe gaat dat in zijn werk?

Op het platform MyPension kan je al heel wat info vinden over jouw pensioen. Het is nu ook mogelijk om via dat portaal je pensioen aan te vragen. Maar hoe gaat dat juist in zijn werk?

Waarom is dit belangrijk?

De toenmalige Rijksdienst heeft in 2010 de eerste versie van MyPension online gezet. Sindsdien zijn er heel wat functionaliteiten toegevoegd aan het portaal, waaronder een simulatietool waarmee je kunt nagaan wat het geschatte wettelijke pensioen zal zijn wanneer je vervroegd met pensioen gaat, of wanneer je wacht tot de wettelijke pensioenleeftijd.

Context: Karine Lalieux, minister van Pensioenen (PS), heeft vorige week aangekondigd dat we voortaan ons pensioen kunnen aanvragen via MyPension.

  • "De planificatie van de pensioenen komt alle burgers ten goede. Ik hoop dat iedereen er zo snel mogelijk van zal profiteren", aldus Lalieux. "We hebben de omslachtige digitale overwegen op een opmerkelijke en efficiënte manier geïntegreerd op één site."
  • Opgelet: Niet alle pensioengerechtigden moet zelf hun pensioenuitkering aanvragen. W
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer