© Dick Demey

Jarne Steuckers blijft strijdvaardig na dipje van STVV: “Niet het moment om het hoofd te laten hangen”

Bij STVV likken ze de wonden na de twee zware nederlagen tegen Union en OH Leuven. Vrijdagavond tegen RWDM zijn de Kanaries uit op eerherstel, Jarne Steuckers op kop. “Al moet het wel beter dan in onze laatste twee wedstrijden”, beseft de Truienaar.

Pieter Vanlommel

“We zijn ons ervan bewust dat we twee mindere wedstrijden hebben gespeeld die we verdiend hebben verloren”, zo opende Steuckers de traditionele persconferentie van STVV daags voor de wedstrijd. “Maar het is belangrijk dat we positief blijven en als groep bij elkaar blijven. Daar heeft onze aanvoerder Bruno Godeau meteen na de match in Leuven nog op gehamerd. We hebben eerder dit seizoen al getoond dat we het kunnen. Het is nu niet het moment om het hoofd te laten hangen.”

Over zijn eigen wedstrijd aan den Dreef was de rechtsbuiten van STVV ook niet bijster tevreden. “Het was ook voor mij een moeilijke wedstrijd. Ik leed niet veel balverlies, maar ik had misschien wel meer kunnen creëren. Soms moet ik wat egoïstischer zijn in de buurt van de zestien. Het is van wedstrijden als deze dat je het meest leert als voetballer. Dit draagt bij aan mijn evolutie.”

© Dick Demey

Vrijdagavond komt met RWDM een gelijkaardige tegenstrever als OH Leuven naar Stayen afgezakt. Wat er concreet beter moet tegen de Brusselaars? “Onnodig balverlies trachten te vermijden, rustiger blijven in balbezit en ervoor zorgen dat de restverdediging goed staat”, zo stipte Steuckers drie concrete werkpunten aan. “Als we daarnaast blijven voetballen zoals we dat voordien deden, dan maken we vrijdag zeker aanspraak op de drie punten.”

Aangeboden door onze partners