Iraanse vrouwen tijdens een anti-Israël-protest. Eén van hen draagt een bord met de beeltenis van Qassem Soleimani, de gedode leider van de  Iraanse Revolutionaire Garde. /  Midden-Oosten expert Koert Debeuf (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Iraanse vrouwen tijdens een anti-Israël-protest. Eén van hen draagt een bord met de beeltenis van Qassem Soleimani, de gedode leider van de Iraanse Revolutionaire Garde. / Midden-Oosten expert Koert Debeuf (VUB). © AP / ID/ Kristof Vadino

VS vallen plots Iran aan in Syrië. Escaleert oorlog in Israël? “Als Iran zich mengt, gaat hele regio in vlammen op”

Het Amerikaanse leger voerde luchtaanvallen uit op Iraanse doelwitten in Syrië. Iran waarschuwde dat het de VS niet zal sparen als de oorlog in Gaza blijft duren. Wat is er aan de hand? Dreigt het conflict in Israël te escaleren naar een oorlog in de hele regio? Komt het tot een open oorlog tussen Israël en Iran? “Dit begint zeer explosief te worden”, zegt Midden-Oosten expert Koert Debeuf (VUB).

38 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    6 maanden geleden
    Dit is niet 'plots'. Dit is niet 'uit het niets'. Dit is vergelding (op militaire doelen) na aanvallen op Amerikaanse bases. Helemaal terecht dus.
  • Wim Wuytack

    6 maanden geleden
    ze vallen niet plots zomaar aan, Iran wil de VS in het conflict betrekken.
  • Pascal Siongers

    6 maanden geleden
    Geloof maakt allles kapot.
  • Leonarda Van Opbroecke

    6 maanden geleden
    Reclame van Knack " durf te veranderen van mening" wel dat doe ik ook. Het grootste gevaar in de wereld lijkt mij de VS.
  • Polutnik Ronald

    6 maanden geleden
    Als ik kon een groot land op te richten , de grote van Rusland ongeveer . Maar dan een land zonder geloof , het zou zo wie zo snel te klein worden , omdat miljoenen mensen gewoon niet geloven in al die godsdiensten die gewoon zijn uitgevonden door de mens zelf en iedereen erbij hebben betrokken . De meeste oorlogen gebeurt door de godsdiensten .