Verdachte van bloedbad in Maine dood aangetroffen na klopjacht van twee dagen: “Opgelucht dat hij geen bedreiging meer vormt”

De verdachte van de dodelijke schietpartij in de Amerikaanse staat Maine is dood aangetroffen. Dat bevestigde gouverneur Janet Mills vrijdagavond (lokale tijd). Het heeft er alle schijn van dat de man zelf uit het leven is gestapt.

Joris Borremans
Bron: BELGA

LEES OOK. Zij probeerden de kinderen nog te beschermen: dodelijke slachtoffers van schietpartij in Maine krijgen een gezicht

Woensdagavond opende een schutter het vuur in een bowlingzaal en een grillrestaurant in Lewiston. Daarbij vielen in totaal achttien doden en dertien gewonden. Het ging om de dodelijkste schietpartij sinds mei 2022 in de Verenigde Staten. Al snel identificeerde de politie de 40-jarige reservist Robert Card als verdachte.

Na een klopjacht van twee dagen - waarin de speurders meer dan 500 tips kregen - werd het lijk van de man gevonden in de bossen nabij de rivier in Lisbon Falls, op zowat 16 kilometer van Lewiston. De achtergelaten auto van Card was in datzelfde Lisbon kort na de fatale schietpartijen ook al aangetroffen. Card had een schotwond en de politie gaat ervan uit dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht. Eerder werd in de woning van de man al een zelfmoordbrief gevonden, gericht aan zijn zoon.

Het motief van de vermoedelijke schutter is nog onduidelijk. Hij onderging afgelopen zomer nog een psychiatrische behandeling en zou ingebeelde stemmen horen. Gouverneur Janet Mills zegt tevreden te zijn dat de man gevonden is. “Ik haal vanavond opgelucht adem nu ik weet dat Robert Card voor niemand meer een bedreiging vormt”, zei zij op een persconferentie.

De Amerikaanse autoriteiten gaven intussen ook de identiteit van de achttien doden vrij. De jongste was 14 jaar, de oudste 76.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER