ZOO Planckendael

Hyena's tijdlang ontsnapt in Planckendael nadat boom op omheining valt

In het dierenpark ZOO Planckendael in Muizen bij Mechelen zijn zaterdagochtend een tijdlang vier hyena's ontsnapt uit hun verblijf. Een dode boom was op de omheining gevallen en maakte zo een brug naar het pad buiten het perk. De verzorgers konden de dieren snel laten terugkeren naar hun verblijf. Op het moment van de ontsnapping was Planckendael nog niet open, er waren nooit bezoekers in gevaar.    

Het incident in ZOO Planckendael deed zich zaterdagochtend voor in alle vroegte. Een grote, dode boom was op de omheining van het hyenaperk gevallen, en vormde een soort van brug waarlangs de dieren even uit hun perk konden ontsnappen. Op dat moment waren er nog geen bezoekers in het park.

Verzorgers konden op hyena's inpraten

De verzorgers van de hyena's zijn er snel in geslaagd de dieren te laten terugkeren naar hun verblijf. "Er is een vertrouwensband tussen de verzorgers en de dieren en het is dankzij die band dat de verzorgers gewoon hebben geroepen op de dieren en dat ze uit zichzelf weer in hun perk zijn gewandeld", zegt Ilse Segers van Planckendael. De beschadigde omheining wordt nu hersteld en tot dat gebeurd is, zitten de hyena's tijdelijk in een ander afgesloten perk. 

Door de ontsnapping van de dieren konden de abonnees om 9 uur nog niet binnen in het park. Niet-abonnees konden vanaf 10 uur, de normale openingstijd, Planckendael bezoeken. De situatie is intussen volledig veilig.

Regelmatige controle van bomen

ZOO Planckendael laat weten dat het regelmatig de staat van de bomen in het park controleert. "Maar in de bosrijke omgeving waarin het park zich bevindt, is het vallen van een boom nooit helemaal uitgesloten", zegt woordvoerder Ilse Segers.

Meest gelezen