© nma

Kiwanis deelt 400 fluohesjes uit aan kinderen in eerste leerjaar in Lommel

Lommel -

De donkere dagen komen er weer aan en dus is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Daarom deelde Kiwanis Club Lommel Quercus vrijdagochtend 400 fluohesjes uit aan de Lommelse lagere scholen.

Voor Kiwanis Club Lommel Quercus is verkeersveiligheid voor kinderen een belangrijk actiepunt. In september organiseerde de club nog dodehoeklessen voor alle vierde, vijfde en zesde leerjaren van de lagere scholen in Lommel. Vrijdagochtend 27 oktober deden ze een tweede actie rond verkeersveiligheid en overhandigden ze zo’n 400 fluohesjes aan de directies van de Lommelse lagere scholen. Dat deden ze in samenwerking met de stad.

“We organiseren deze actie al voor het vierde jaar op rij en blijven dit heel belangrijk vinden”, vertelt Kristof Thielens van Kiwanis Club Lommel Quercus. “Elke leerling uit het eerste leerjaar in Lommel krijgt een fluohesje. Het is de bedoeling om de verkeersveiligheid van de beginnende fietsers te verhogen. De donkere dagen komen er weer aan en dat zijn gevaarlijke tijden voor de weggebruikers. Voor kinderen kan het niet veilig genoeg zijn. Daarom is het belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.” (nma)

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer