Alleen schot van politie kan wilde achtervolging stoppen

© djr

Giovanni D. moest zondagavond na een wilde achtervolging in Kuurne met een schot tegenhouden worden. In zijn vlucht raakte de verkeersdelinquent verschillende auto's. “Het is een persoon die we al jaren kennen”, klinkt het bij het parket.

Joerie Dewagenaere en Geoffrey Sabbe

Zondagnacht omstreeks 21.30 uur brak de hel los op de R8 in Kuurne. Wanneer een politiecombi bij een gewone verkeerscontrole Giovanni D. wou tegenhouden omdat zijn achterlicht niet werkt, gebeurde het onwaarschijnlijke. De Roeselarenaar duwde zijn gaspedaal in en vluchtte weg van de politieagenten.

Tijdens zijn dollemansrit schuwde D. geen enkel risico. Op een gegeven moment schampte hij met zijn voertuig de auto van een dame. Zij kwam er met de schrik vanaf. Haar auto had maar enkele schrammen. Voor Kuurnenaar Luc Desmet en zijn echtgenote liep het iets slechter af. “Ter hoogte van de Kuurnsesteenweg dook opeens een auto vanachter mij op”, getuigt de onfortuinlijke en nietsvermoedende Luc. “Plots ramde hij mij vol in mijn zij, waardoor ik in de berm geraakte.”

Gelukkig bleven beide inzittenden ongedeerd. Maar zijn droomwagen - een Audi A3 - is wel flink toegetakeld. “Morgen weet ik meer, maar de vooras is helemaal kapot. Al die miserie, en weten dat die dader morgen weeral vrij rondloopt”, zucht Luc.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen