brandweer Brussel

Sushirestaurant uitgebrand in Ukkel

In Ukkel heeft een hevige brand gewoed in een sushirestaurant. Daarbij vielen geen gewonden, maar het restaurant is volledig uitgebrand. De bovengelegen appartementen konden wel gevrijwaard worden.

De Brusselse brandweer werd omstreeks 0.30 uur opgeroepen voor een brand in de Xavier De Buestraat in Ukkel. Ter plaatse bleek het vuur te woeden in het sushirestaurant op de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw. 

Brandweer Brussel

"Bij onze aankomst hadden de bewoners zich al spontaan geëvacueerd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het raam van het restaurant was al gesprongen door de brand. We zijn meteen begonnen met de bluswerken en een Search & Rescue-actie op de verdiepingen. Dankzij de compartimentering van het gebouw was er in het woongedeelte geen rookverspreiding."

brandweer Brussel

Tijdens de blussingswerken werd de stroom van een hoogspanningscabine afgesloten met als gevolg een stroomonderbreking in de wijk. Na de interventie herstelde Sibelga de stroomtoevoer, aldus nog de brandweer.

"De handelszaak is volledig uitgebrand. De oorsprong van de brand is nog onduidelijk. De bewoners zijn kunnen terugkeren naar hun woning."

Meest gelezen