Douaniers houden spontane actie op Brussels Airport, grote wachtrijen voor reizigers die luchthaven wilden verlaten

Archiefbeeld© BELGA

Op Brussels Airport hebben douaniers maandagochtend - de eerste dag van de herfstvakantie - een spontane actie georganiseerd, wat leidde tot grote wachtrijen voor reizigers die de luchthaven wilden verlaten. De stiptheidsactie is intussen afgelopen en alles verloopt weer normaal.

jvh lto
Bron: BELGA, Eigen berichtgeving

“Het was een spontane actie bij de aankomst tussen 8.45 uur en 10 uur waarbij de douaniers alle reizigers controleerden”, zegt Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport. “Normaal gezien controleren ze slechts de mensen die iets aan te geven hebben. Soms worden er ook mensen uitgehaald maar deze keer deden ze dus extra controles en besloten ze iedereen te controleren waardoor een grote file ontstond.”

De extra controles zorgden echter niet voor de vertraging van vluchten, aangezien ze enkel opgevoerd werden na de bagage claim, vlak voordat de reizigers de luchthaven verlaten. “Eens de extra controles voorbij waren, verliep alles weer normaal”, aldus Pierard.

De FOD Financiën, waar de douane toe behoort, en de socialistische vakbond konden niet onmiddellijk zeggen welke eisen de actievoerende douaniers hadden. Volgens de luchthaven is het ook niet duidelijk of er nog extra controles of stakingen zullen volgen deze week.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen