Het Israëlische leger heeft volgens de Palestijnse Rode Halvemaan meermaals gebombardeerd in de omgeving van het Al-Quds-ziekenhuis. / Midden-Oosten-expert Koert Debeuf (VUB).
Volledig scherm
PREMIUM
Het Israëlische leger heeft volgens de Palestijnse Rode Halvemaan meermaals gebombardeerd in de omgeving van het Al-Quds-ziekenhuis. / Midden-Oosten-expert Koert Debeuf (VUB). © X / ID/ Kristof Vadino

“Het is waanzin dat Israël bommen gooit op slechts enkele meters van ziekenhuizen”: kunnen de VN Israël ter verantwoording roepen?

Israëlische bommen vielen afgelopen weekend tot op slechts tientallen meters van het Al-Quds-ziekenhuis in Gaza. Daar schuilen duizenden burgers, onder wie ook onze landgenote Fatena Al Ghorra. Waarom viseert het Israëlisch leger ziekenhuizen? Dat is toch een oorlogsmisdaad? Komen ze hier zomaar mee weg? “We moeten meer verwachten van een land als Israël dan van een terreurgroep zoals Hamas”, zegt Midden-Oosten-expert Koert Debeuf (VUB).

39 reacties

  • Joel Andries

    6 maanden geleden
    Het is waanzin dat Hamas zijn eigen mensen gebruikt als menselijk schild, niet dat Israël zich verdedigd tegen Hamas die hen wil vernietigen, Hamas is gelijk aan genocide.
  • Karen Meijers

    6 maanden geleden
    Het is niet aan de Belgische of enige andere regering om de Israëlische regering te dicteren hoe zij reageren tegen het bloedbad dat Hamas heeft aangericht in Israël en om hun gijzelaars terug te krijgen. Wat wel onze zaak is om ervoor te zorgen dat het conflict niet naar de Westerse wereld gebracht wordt en mensen die scanderen dat Israëliers - of erger - alle Joden - uitgeroeid moeten worden door deze "supporters" verantwoordelijk te houden en hier consequenties aan te bieden.
  • Francois Vleminckx

    6 maanden geleden
    En de slachtoffers die gevallen zijn en nog altijd vallen in Israël die tellen hier niet mee of wat? En onderhandelen met Hamas over vrede heeft geen enkele zin, want inderdaad: "Deze oorlog gaat niet over grondgebied, maar over hun ideologie"!
  • Jose Van Hauwaert

    6 maanden geleden
    Als Hamas zich verstopt in de kerkers onder dat hospitaal, als Hamas vanaf dat hospitaal raketten afvuurt en de mensen die daar verblijven als menselijk schild benutten, kan ik wel begrijpen dat Israel achter deze terroristen aangaat. Feit is, Hamas houdt de palestijnen gegijzeld om zich af te schermen van Israelische aanvallen terwijl ze zelf ondergronds schuilen als er tegenacties komen, lafaards die hamas criminelen
  • Sam Bedfort

    6 maanden geleden
    Wanneer je gesteund wordt door de VS mag je werkelijk alles en blijft de UN, de EU en gans het westen stil, muisstil.