Messi nam z'n zoontjes Mateo, Thiago en Ciro mee op het podium.
Volledig scherm
Messi nam z'n zoontjes Mateo, Thiago en Ciro mee op het podium. © AFP

Messi wint achtste Ballon d' Or, maar zal die niet tonen aan PSG-fans: "Denk niet dat ze dat willen”

Nog wat meer de legende in na de WK-winst, Lionel Messi (36) heeft in Parijs voor de achtste keer de Ballon d’Or gewonnen, de prijs voor de beste voetballer ter wereld. Kevin De Bruyne - niet aanwezig in het Théâtre du Châtelet - was de beste Belg met een vierde plaats. Aitana Bonmati (25) won bij de vrouwen.

51 reacties

  • Joeri Hermans

    6 maanden geleden
    Er is een groot verschil tussen beste voetballer en beste aanvaller…
  • Anthony Peeters

    6 maanden geleden
    Waarom denkt ge dat de psg fans Messi niet meer wilde?! Omdat hem zo goed was?? Nee! Hij was niet eens de beste speler in Frankrijk!! Een c competitie! Argentinië heeft hem gedragen en dus kan geen enkele speler van een klein voetballand de ballon dor winnen?! Haaland was ver uit de beste speler!
  • Gerry Cle

    6 maanden geleden
    Als men de beste voetballer wil bekronen zal het altijd Messi zijn maar ik dacht dat het om de beste van het afgelopen jaar ging.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    6 maanden geleden
    Messi heeft geen enkel Gouden Bal kado gekregen: Il Fenómeno speelt vanaf zijn 17de de pannen van het dak op het allerhoogste niveau.De man heeft de meeste trofeëen, nu ook het WK waar hij de beste speler was.Alle coaches en beste spelers ooit, zeggen dat hij buiten categorie is.Zelfs Pélé en Ibrahimovic.Met zijn ongelooflijke dribbels en goals (824!) kan je uren films maken.Vraag maar eens in Miami en Buenos Aires wie ze de beste van de planeet vinden.KDB had wel 2de of 3de moeten zijn.
  • GUNTHER GOUBERT

    6 maanden geleden
    Hebben ze ook zijn gedrag op het WK beoordeeld? Prijs pakken met Miami? Nog snel wat poen pakken zeker! Kevin moet minstens in top 3.