Ga naar de inhoud

Ontroerde Ives Serneels: "Hoop dat iedereen beseft welke prestatie we hebben neergezet"

 wo 1 november 2023 00:30
Een ontroerde Ives Serneels na de 3-2-overwinning tegen Engeland.

In 2011 stond bondscoach Ives Serneels aan de wieg van het Red Flames-project en 12 jaar later viert hij met zijn speelsters een van de strafste overwinningen uit de geschiedenis van het Belgische vrouwenvoetbal. De coach was dan ook tot tranen toe bewogen. "Ik ben heel trots hoe we teruggevochten hebben", klonk het.

"Ik ben ongelooflijk trots op deze Red Flames", vertelde een trotse bondscoach Ives Serneels na de 3-2-triomf tegen Europees en vicewereldkampioen Engeland.

 

Nog geen jaar geleden verloor België nog kansloos met 6-1 van Engeland en ook vorige week ging het overzees nog nipt met 1-0 onderuit. Maar de Flames hadden deze keer een duidelijk strijdplan klaar, dat tot in de puntjes werd uitgevoerd. 

 

"Engeland is de top van de wereld, hé. We hebben hier heel hard voor gewerkt en nu loont het."

We hebben hier heel hard voor gewerkt en nu loont het

Ives Serneels

De Red Flames klimmen zo over Engeland naar plaats 2 in de poule en mogen nu stiekem aan de groepszege denken.

 

"Ik ga niet te ver vooruitkijken. We hebben als doel om alle thuiswedstrijden te winnen, dus ook tegen Schotland in december. Daarna zien we wel."

 

Hopelijk met een fitte kern.

 

"We verliezen De Neve vandaag, het mag eens stoppen met de blessures. Ons doel op korte termijn is om de speelsters weer topfit te krijgen."

Gegroeid als team

Zo werd ook de wedstrijd zelf opgeschrikt door een akelige blessure.

Halfweg de eerste helft werd het na een botsing tussen Jassina Blom en Alex Greenwood bij een 1-0-tussenstand even heel stil in Leuven. Greenwood ontving de eerste medische zorgen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Het voorval liet naar eigen zeggen een diepe indruk na op onder meer Tessa Wullaert en Jassina Blom.

 

"Je wil niet dat zoiets gebeurt op een voetbalveld", aldus Serneels. "We waren even van slag en de organisatie was zoek." 

 

Engeland ging erop en erover, maar de Flames rechtten de rug: "Ook hierin zijn we gegroeid. In het verleden zou deze situatie kunnen escaleren. Maar we hebben de knop omgedraaid en als team teruggevochten."

 

Met overtuigend succes.

Gerelateerd:

red flames in uefa nations league

uitslagen red flames
België Nederland 2-1
Schotland België 1-1
Engeland België 1-0
België Engeland 3-2
België Schotland 1-1
Nederland België 4-0
eindstand in groep 1
    M W G V +/- ptn
1. Nederland 6 4 0 2 +8 12
2. Engeland 6 4 0 2 +7 12
3. België 6 2 2 2 -3 8
4. Schotland 6 0 2 4 -12 2

De groepswinnaar plaatst zich voor de Nations League Finals. De nummer 3 speelt de play-offs om het behoud in League A. De nummer 4 degradeert naar League B.