Daniil Medvedev moet meteen inpakken op Masters-toernooi Parijs en ergert zich (weer) mateloos aan publiek: “Ze fluiten me uit terwijl ik niets gedaan heb”

Daniil Medvedev (ATP 3) is er niet in geslaagd de tweede ronde te overleven op het Masters 1.000-toernooi in Parijs. De 27-jarige Rus verloor in drie sets (6-3, 6-7 (4/7) en 7-6 (7/2)) van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 17). De partij duurde twee uur en 54 minuten.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

Dimitrov, die zeven matchpunten nodig had om de zege binnen te halen, verloor vorige week nog van Medvedev in Wenen. De Rus heeft zo zijn revanche beet. En dat na een felbevochten wedstrijd. In de volgende ronde treft Dimitrov de Kazak Alexander Bublik (ATP 33), vorige maand nog winnaar van de European Open in Antwerpen.

Medvedev, die als derde reekshoofd vrij was in de eerste ronde, liet zich in de tweede set van zijn kleinste kant zien. De Rus heeft het door zijn vele uitspattingen wel vaker aan de stok met het publiek en dat was in Parijs niet anders. Nadat hij na een verloren punt met zijn racket gooide, floot het publiek hem massaal uit.

Dat was niet naar de zin van Medvedev, die ging klagen bij de scheidsrechter. “Ze fluiten me uit, ik ga niet spelen wanneer ze dat doen”, fulmineert hij in vloeiend Frans. “Ze zijn stom. Pas als ze stoppen met fluiten, begin ik weer. Ik heb niets gedaan en toch fluiten ze me uit.”

De scheidsrechter probeert Medvedev tot bedaren te brengen. “Hoe langer je verder gaat, hoe langer je ze zullen uitfluiten.” De Rus besluit vervolgens om toch maar weer te gaan serveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dinsdag verloor ook Carlos Alcaraz (ATP 2), het tweede reekshoofd, al zijn eerste duel in de Franse hoofdstad. De twintigjarige Spanjaard moest in de tweede ronde in twee sets (6-3 en 6-4) de duimen leggen voor de Russische kwalificatiespeler Roman Safiullin (ATP 45).

Gillé en Vliegen geven forfait

Sander Gillé en Joran Vliegen kunnen niet deelnemen aan het Masters 1.000 van Parijs (5.779.335 euro). In de eerste ronde van het dubbelspel had het Limburgse duo het daar moeten opnemen tegen de Russen Karen Khachanov en Andrey Rublev.

“Helaas liep ik op training een blokkade in de nek op”, legt Joran Vliegen het forfait uit. “Ik heb er nog alles aan gedaan om tijdig fit te geraken, maar ik ben maar tachtig procent en op dit niveau moet je honderd procent zijn. Het is jammer, maar het is geen ernstige blessure. Ons laatste toernooi van het seizoen, volgende week in Sofia, komt niet in gevaar. We willen het jaar nog altijd met een mooie noot afsluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer