Ex-roker Herman Brusselmans brengt dagboek uit: “Het is verschrikkelijk, maar ik bijt op mijn tanden”

Herman Brusselmans (66) houdt vol: een maand nadat hij de sigaret afzwoor, is hij nog steeds gestopt met roken. De columns die hij erover schrijft, brengt hij uit als een dagboek.

Als ambassadeur van de Nederlandse antirookcampagne Stoptober moest hij het minstens 28 dagen zonder sigaretten volhouden. Vandaag zit Herman Brusselmans aan 31 dagen, and counting. Na 55 jaar roken en meerdere mislukte pogingen zwoor hij deze keer de sigaret definitief af, zodat zijn zoon Roman niet opgroeit met een rokende vader.

In zijn laatste column insinueert Brusselmans nochtans dat hij is hervallen. “Maar ik ben nog steeds gestopt”, zegt hij. “Die column schreef ik zodat mensen zoals jij zich zouden afvragen: Is hij nu opnieuw begonnen of niet? Niet dus. Mijn lief slaat me de kop in als ik ooit nog een sigaret opsteek.”

LEES OOK. Na 55 jaar stopt Herman Brusselmans met roken: “Of ik het zie zitten? Nee, maar ik zie wel de noodzaak”

Wat niet wegneemt dat het lastig is voor de ex-kettingroker. “Het is verschrikkelijk. Al dat gezeik over ‘het zit tussen uw oren’, dat werkt niet bij mij. Ik zit nog altijd volop op kauwgom te sjieken. Maar voorlopig bijt ik op mijn tanden.”

Zijn columns bundelt Brusselmans binnenkort tot een boek. “Als een soort dagboek, zeg maar.” In februari ligt het resultaat in de rekken.

LEES OOK. Roken wordt duurder en is vanaf 2025 op veel plaatsen verboden: dit betekent het voor jou

LEES OOK. Zij stopten net als Herman Brusselmans na hun 60ste met roken: “Het grootste voordeel voor mij was financieel”

 (dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER