Wie schuilt achter het masker? Verenigd Koninkrijk in de ban van rapper Dide, die beweert in de Premier League te spelen 

Nog geen nieuw seizoen van "The masked singer", maar toch is het Verenigd Koninkrijk in de ban van een gemaskerde artiest. De Britse rapper Dide oogst momenteel succes met het nummer "Thrill", en zijn videoclip werd intussen al 2,3 miljoen keer bekeken op YouTube. Maar niemand weet wie hij is. Opvallend: de rapper claimt dat hij speelt in de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

De Britse rapper bracht voor het eerst begin dit jaar muziek uit. En dat viel meteen op, want de rapper houdt zijn identiteit verborgen. Op elke foto en in zijn videoclips verschijnt hij steevast in een zwart masker met zilveren rozen. In tegenstelling tot "The masked singer" is zijn stem niet vervormd, en draagt hij ook gewone kledij. Nog opvallender: de rapper zou een bekende voetballer zijn uit de Engelse Premier League. Een mysterie waar de fans maar al te graag van smullen.

Dat hij anoniem wil blijven is zeker geen marketingstunt, zo zegt hij zelf, maar hij doet het om zijn eigen veiligheid en die van ploegmaten te beschermen. Zijn nummers zouden niet alleen over hem gaan, maar ook over zijn collega voetballers. In zijn nummer "Thrill" haalt Dide bovendien uit naar de Britse premier Rishi Sunak, die naar zijn mening veel te weinig zou doen voor mensen in armoede. 

Rapper in de Premier league

In het Verenigd Koninkrijk doen al enkele maanden verschillende namen de ronde. De naam die het vaakst wordt genoemd, is die van Eddie Nketiah, een spits bij Arsenal. Ook Bukayo Saka en Reiss Nelson (Arsenal) worden genoemd, naast Alex Iwobi (Fulham) en Michail Antonio (West Ham). 

Eddie Nketiah zou volgens de fans wel eens achter het masker van Dide kunnen zitten
Cal Sport Media

In welke positie en bij welk team Dide speelt is nog een raadsel, al heeft de rapper/voetbalspeler in een interview met de Britse nieuwszender "Sky News" wel enkele tips gegeven. Zo zou het stadion van de club Manchester City de beste kleedkamers hebben, en dat van Luton Town (dat pas in 2022/2023 promoveerde naar de Premier League) de slechtste. Op basis daarvan kunnen de fans zoeken welke ploeg wanneer op die plekken heeft gespeeld. Al zegt de voetballende rapper er natuurlijk niet bij wanneer hij daar heeft gespeeld. En dus gaat de zoektocht weer naar af. 

Zoektocht met een Belgisch randje?

Een andere opvallende naam die de ronde doet is die van Sheyi Ojo. Opvallend, want Ojo speelt momenteel bij de Belgische ploeg KV Kortrijk, en dus niet in de Premier League. Toch is hij op de radar van enkele speurende fans verschenen nadat in de videoclip van "Thrill" een stukje van de tatoeage op de pols van Dide te zien was. En die tatoeage, in de vorm van een diamant, zou exact overeenkomen met de tatoeage van Sheyi Ojo. Geen speler uit de Premier League dus, al speelde Ojo in het verleden wel voor onder andere Liverpool, Wolverhampton en Fulham. 

Meest gelezen