© AFP

Na de ophef: Olympique Marseille en Lyon kijken elkaar op 6 december in de ogen

De zondagavond uitgestelde competitiewedstrijd in de Ligue 1 tussen Olympique Marseille en rode lantaarn Olympique Lyon wordt op 6 december ingehaald, zo maakte de Franse Profliga LFP donderdag bekend. Dat is de eerste vrije datum op de kalender. Daarentegen is het nog niet beslist waar de wedstrijd moet plaatsvinden. Lyon vraagt een wedstrijd op neutraal terrein.

Bron: BELGA

De Franse clash tussen beide teams kon zondagavond niet doorgaan nadat Lyon-coach Fabio Grosso en zijn assistent bij een bekogeling van de spelersbus van de bezoekers gewond waren geraakt. De teambus van het Olympique Lyon van Clinton Mata werd zondag voor de wedstrijd tegen Olympique Marseille in het Stade Vélodrome het doelwit van projectielen. Lyon-coach Fabio Grosso liep bij de bekogeling ook verwondingen op.

De rechtervoorruit van de bus werd volledig ingeslagen terwijl een andere ruit gedeeltelijk werd beschadigd. Er was ook een inslag te zien aan de linkerkant van het voertuig. Op beelden was voormalig wereldkampioen Fabio Grosso te zien met een bebloed gezicht en een verband rond zijn hoofd toen hij de ziekenboeg van het Stade Vélodrome verliet. Uiteindelijk had hij twaalf hechtingen nodig.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer