Koffieketen Starbucks opent twee nieuwe filialen in regio Antwerpen: meteen toeloop in Wijnegem

Antwerpen, Wijnegem -

De Amerikaanse koffieketen Starbucks opent twee nieuwe vestigingen in de regio Antwerpen. Een eerste zwaaide vandaag open in het Wijnegem Shopping Center en kreeg meteen veel volk over de vloer. De tweede komt volgende week in de Antwerp Tower. Beide winkels worden door Starbucks zelf beheerd, een primeur in België. “We zijn blij dat we bijdragen aan de economische dynamiek van de regio en de stad Antwerpen”, aldus Christian Gurria, directeur van Starbucks in Frankrijk en de Benelux.

Laurens Van Aert

De nieuwe winkel in het Wijnegem Shopping Center heeft een oppervlakte van 151 vierkante meter en is goed voor 52 zitplaatsen. De andere nieuwe vestiging in de Antwerp Tower beschikt over 73 zitplaatsen verspreid over 197 vierkante meter. Het is de vierde koffietent van Starbucks in de stad. Eerder kwamen koffieliefhebbers al over de vloer in winkels op de Groenplaats en in Antwerpen-Centraal en station Berchem. 

© Patrick De Roo

Voor de opening van de nieuwe winkels werden in totaal negentien mensen aangeworven. Het team bestaat uit ervaren barista’s die tot wel 86.000 verschillende en gepersonaliseerde drankencombinaties kunnen bereiden.

Beide winkels worden door Starbucks zelf beheerd, een primeur in ons land. En daar is Christian Gurria, directeur van Starbucks in Frankrijk en de Benelux, tevreden mee. “We zijn verheugd met de opening van onze twee nieuwe winkels in de regio Antwerpen. Hun opening ligt in lijn met onze ambitie om op lokaal niveau uit te breiden zodat alle Belgen kunnen genieten van de Starbucks-ervaring. We zijn daarnaast trots dat deze winkels bijdragen aan de economische dynamiek van de regio en de stad Antwerpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Starbucks