© ATV

Vrouw met brandwonden naar ziekenhuis na woningbrand in Ranst, huis tijdelijk onbewoonbaar

Ranst -

In de Spruytershofstraat in Ranst is vrijdag brand uitgebroken in een woning. Een kennis van de bewoners die op de honden paste, had te veel rook ingeademd en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

jtp

De brand brak vrijdagmorgen iets na 8 uur in een statige woning in de Spruytershofstraat. Bij aankomst van de brandweer stond de voordeur open en sloegen de rook en vlammen naar buiten. “De brand zelf raakte snel geblust, maar in de woning is er veel rook- en waterschade”, zegt woordvoerder Els Kusters van de lokale politie ZARA.

De bewoners zelf waren op dat moment niet aanwezig, maar een kennis die op de honden paste probeerde de huisdieren nog uit de brand te halen. “De dame liep daarbij enkele brandwonden op en had veel rook ingeademd”, vult Johan De Ryck (N-VA), burgemeester van Ranst, aan. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Zeker is wel dat het vuur ontstaan is aan de sofa in de living. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard door de vele rook- en waterschade.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen