© Chris Bosseloo

Sint-Lievens-Houtem opnieuw opgeschrikt door schietpartij, 5 dagen na moord op advocate

In Sint-Lievens-Houtem is donderdagavond een Wit-Russische man neergeschoten voor zijn woning, schijnbaar zonder aanleiding. Er is voor zover momenteel bekend geen verband met de moord op advocate Claudia Van Der Stichelen, die zaterdagmiddag in dezelfde gemeente werd doodgeschoten.

cbh jvh

Het incident vond donderdagavond plaats in de Kerkkouterstraat in deelgemeente Bavegem. Een 33-jarige man uit Wit-Rusland, die naar eigen zeggen voor zijn deur een sigaret stond te roken, werd er rond 19.30 uur in het Engels aangesproken door een jongeman van ongeveer 18 jaar op een fiets, verkleed als postbode. Die jongeman zou vervolgens drie schoten hebben afgevuurd, en op zijn fiets zijn weggevlucht. “Ik zag nog een schaduw wegvluchten”, aldus een buurman. “Het leek een jonge kerel.”

Het slachtoffer bood zich vervolgens aan in het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem, dat de politie verwittigde. Die verstuurde donderdagnacht via het lokale BIN-netwerk een signalement voor de dader. Het slachtoffer bleek niet ernstig gewond: hij had twee schotwonden aan zijn been, en mocht het ziekenhuis snel weer verlaten.

Het motief voor het schietincident is volgens het parket van Oost-Vlaanderen nog onduidelijk, en wordt nog verder onderzocht. Volgens het parket is er vooralsnog geen link met de moord op de advocate Claudia Van Der Stichelen uit Sint-Lievens-Houtem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer