© EPA-EFE

Duitse eersteklasser Mainz 05 zet Anwar El Ghazi definitief aan de deur na pro-Palestijnse boodschappen

De Duitse voetbalclub FSV Mainz 05 heeft de samenwerking met Anwar El Ghazi (28) per direct stopgezet. Dat is het gevolg van de eerdere pro-Palestijnse uitspraken die de 28-jarige Nederlander op sociale media deed.

Jens Heylen
Bron: De Telegraaf

El Ghazi plaatste op 17 oktober een pro-Palestijnse post op Instagram. Hij schreef de zin “From the river to the sea, Palestine will be free”, een slogan die door sommigen wordt opgevat als een oproep tot de vernietiging van Israël en door anderen als een oproep tot gelijke rechten voor Palestijnen en Israëliërs. El Ghazi werd vervolgens door Mainz op non-actief gezet.

De tweevoudige Nederlandse international kreeg na intensieve gesprekken een nieuwe kans, maar El Ghazi liet vervolgens weten zich niet te kunnen vinden in het uitgebrachte clubstatement waarin beweerd werd dat hij zich gedistantieerd had van zijn bericht op 17 oktober. “Ik heb geen spijt of wroeging over mijn standpunt”, verklaarde El Ghazi woensdag. “Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd en ik sta voor menselijkheid en de onderdrukten, vandaag en tot mijn laatste adem.” Na zijn nieuwe post op Instagram heeft Mainz nu besloten om definitief niet verder te gaan met El Ghazi.

Eerder op vrijdag meldde het Duitse ZDF dat El Ghazi en FSV Mainz ingelicht zijn over een onderzoek naar de aanvaller. El Ghazi wordt verdacht van “het verstoren van de publieke rust en het goedkeuren van misdaden in combinatie met het aanzetten tot haat”.

“Niets met voetbal te maken”

Technisch directeur Christian Heidel liet al weten nog nooit zo’n zaak te hebben meegemaakt. “Dit is een zaak die de hele wereld interesseert en het heeft niets met voetbal en sport te maken. Dit is een politieke kwestie, tevens een juridische en arbeidsrechtelijke kwestie”, zo veruidelijkte Heidel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het statement van El Ghazi:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer