Kevin De Bruyne amper in top drie, comfortabele voorsprong voor Lionel Messi en in Finland zijn ze fan van een Zuid-Koreaan: zo werd gestemd voor de Ballon d’Or

Begin deze week werd de Ballon d’Or 2023 uitgereikt. Lionel Messi ging al met zijn achtste gouden bal naar huis. Bij veel voetbalfans zorgde dat voor ophef, omdat zij vonden dat Erling Haaland van Manchester City zijn eerste Ballon d’Or verdiende. Ondertussen is de volledige uitslag bekend en weten we ook welke spelers elk land een plekje in hun top vijf gaven.

Jorunn Vannoorden

Wat blijkt uit de volledige uitslag: het was helemaal niet zo spannend tussen Lionel Messi en Erling Haaland. De Argentijn haalde 462 punten, Haaland kreeg er 357. Een comfortabele voorsprong dus voor Messi, die zijn achtste Ballon d’Or in de wacht sleepte.

De top 10

1. Lionel Messi: 462 punten

2. Erling Haaland: 357 punten

3. Kylian Mbappé: 270 punten

4. Kevin De Bruyne: 100 punten

5. Rodri: 57 punten

6. Vinicius Junior: 49 punten

7. Julian Alvarez: 28 punten

8. Victor Osimhen: 24 punten

9. Bernardo Silva: 20 punten

10. Luka Modric: 19 punten

Ook weten we nu welke spelers elk land in hun top vijf verkozen. Wat daar opvalt: in Nederland zijn ze kennelijk nog altijd boos na de WK-uitschakeling tegen Argentinië. Daar wordt Lionel Messi pas op plek vier geplaatst. Kevin De Bruyne wordt dan weer amper in de top drie geplaatst: op 92 landen komt ‘KDB’ slechts elf keer in de top drie voor. In Finland zijn ze dan weer fan van een Zuid-Koreaan: Kim-Min-Jae (Bayern München) wordt door de Finse journalist op plek vier gezet. Dat is trouwens beter dan in Zuid-Korea zelf: zij plaatsen hun sterverdediger op plek vijf.

Nog opvallend: Bernardo Silva wordt door één land op de eerste plek gestemd. Door Portugal, hoe kan het ook anders...

Zo stemden de 92 landen:

© France Football

© France Football

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer