© MEDIAHUIS en if

Failliete Makro in Oost-Vlaanderen opent uitzonderlijk de deuren… voor tegelverkoop: “Eerste en meteen ook laatste keer”

Een klein jaar geleden sloot winkelketen Makro zijn deuren, maar dit weekend kan je er uitzonderlijk nog een keertje shoppen tijdens een grote stockverkoop van tegels en natuursteen.

Laura Moens

Eind december 2022 gingen de zes Makrofilialen in ons land definitief dicht. De winkelketen werd failliet verklaard en heel wat mensen verloren hun job. Ook het filiaal langs de Savaanstraat in het Oost-Vlaamse Eke sloot toen definitief de deuren.

Maar klanten die de winkelketen een beetje missen, kunnen van vrijdag 3 tot en met dinsdag 7 november uitzonderlijk nog eens in het pand shoppen. Het tegelbedrijf van Thibaut Vanhollebeke uit West-Vlaanderen houdt er vijf dagen lang een stockverkoop. “We zijn nu een dag bezig en ik ben eigenlijk al heel tevreden met de opkomst”, zegt de zaakvoerder. “We verkopen tachtig verschillende soorten buitentegels en nog eens vierhonderd soorten binnentegels.”

Nieuwe materialen

Vanhollebeke verkoopt enkel nieuwe materialen. “Wie op zoek is naar extra exemplaren van een dertig jaar oude tegel, zal dus wel weinig succes hebben”, zegt Vanhollebeke. “Tijdens de stockverkoop kunnen de klanten de tegels trouwens enkel uitkiezen en bestellen. Daarna wordt alles geleverd vanuit onze voorraad uit Oostkamp.”

Iedereen kan de komende dagen langskomen tussen 9 en 18 uur. “Het is de eerste en meteen de laatste keer dat we de stockverkoop hier organiseren”, zegt Vanhollebeke. “Het is de bedoeling dat de gebouwen erna weer worden verhuurd.” Het gebouw is momenteel in handen van Duitse groep Metro, maar zij hebben nog niet gecommuniceerd wat ze van plan zijn in de toekomst.

De tegelverkoop.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER