© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Malinwa sleept in de slotfase een verdiend punt uit de brand op bezoek bij Standard

Het ontslag van Steven Defour heeft KV Mechelen geen windeieren gelegd in Sclessin. Na een sterke tweede helft was het uiteindelijk Rob Schoofs die de bevrijdende 1-1 tegen de netten trapte. Zo wiste de aanvoerder een goal van Kawabe uit, nadat hijzelf, Lauerbach en debutant Bafdili eerder verzuimden de gelijkmaker te maken. Na de recente 1 op 18 en de bekeruitschakeling in Knokke een welgekomen puntje voor KV Mechelen en interim-coach Fred Vanderbiest.

Yannick De Boeck

Op 19 oktober 2022 was Standard de allereerste tegenstander van Steven Defour als KVM-trainer. Ruim een jaar later nam de club afgelopen donderdag afscheid van zijn hoofdcoach. Na de 1 op 18 vormde de bekeruitschakeling tegen Knokke de spreekwoordelijke druppel: exit Defour. T2 Fred Vanderbiest mag de fakkel (even) overnemen. Buiten de geblesseerden Raemaekers en Storm (beide kruisband) geen Van Hecke en Hairemans in de basiself. Konaté, Schoofs en Pflücke maakten naast Bilal Bafdili zo hun opwachting. Voor de 19-jarige debutant – een jeugdproduct van Standard - was het een beloning voor zijn goede prestaties bij Jong KVM, waar hij in vijf duels vier keer raak trof, en vooral voor zijn puike invalbeurt tegen Knokke afgelopen dinsdag. Hij moest centraal voorin steun bieden aan Lauerbach, al zakte hij in de beginfase vaak af naar het middenveld. Walsh raakte na zijn open vleeswonde tegen Cercle Brugge speelklaar. Bij Standard verving Laifis de geblesseerde Ngoy. Djenepo was het kind van de rekening na de 3-1 tegen AA Gent, Canak kwam in zijn plaats.

Gesloten wedstrijdbegin

KV Mechelen koos voor een solide organisatie en speelde no-nonsense. Het bekritiseerde uitvoetballen onder Defour werd achterwege gelaten. Ook de Rouches toonden zich geduldig, waardoor we naar een gesloten wedstrijdbegin zaten te kijken. Konaté liet zich even nonchalant de bal ontglippen, maar Kawabe kon niet profiteren. Coucke ging vervolgens onder een hoge bal door. Gelukkig verdween de kopbal van Vanheusden via Foulon in hoekschop. Enkele tellen later leidde een scrimmage voor de kooi van Coucke opnieuw niet tot een doelpunt.

Kawabe wél, Lauerbach niet

De Luikenaars wilden hun prooi een eerste beet toedienen en op vrije trap van Kawabe was het bingo. Coucke stond aan de grond genageld bij de geborstelde krul van de Japanner. Malinwa moest vol aan de bak, maar mocht van geluk spreken dat de doorgebroken Sowah zijn schot te pal op Coucke besloot of het was 2-0. Scoren is dit seizoen niet de makkelijkste opdracht voor geel-rood en dat illustreerde Lauerbach nog eens pijnlijk. Op een knappe voorzet van Foulon had hij de gelijkmaker maar voor het binnentikken. De Duitser joeg het leer echter erg onbesuisd de tribune in. Het typeert het totale gebrek aan vertrouwen waarmee Lauerbach momenteel kampt. Ook Mrabti viseerde de Luikse tribune, zij het met een volley vanop twintig meter. Aan de overzijde miste Sowah zijn schot.

© BELGA

Prachtparade Bodart

Er kwam almaar meer animo in de partij en het druppelde opeens kansen. Lauerbach haalde op links de achterlijn en legde goed terug op Schoofs. De aanvoerder leek te gaan scoren, ware het niet dat Bodart met een prachtparade uitpakte. Zelf moest KVM ook oppassen, want een kopbal van Hayden verdween niet zo gek ver naast. Het bleef echter 1-0 tot aan de rust. Vooral omdat Coucke Kanga nog van een tweede Luikse treffer hield.

Ook Bafdili stuit op Bodart

De tweede helft was een zestal minuten op gang toen Cobbaut in de vijandige zestien infiltreerde. Hij vond Mrabti, die zich even kon losmaken en Bodart tegen de graszoden dwong. En de Zweed liet zich even later opnieuw opmerken. Fraai diep gestuurd door Schoofs sneed hij naar binnen om vervolgens de verste paal te viseren. Zijn poging was iets te weinig gekruld om doel te treffen. Mrabti had er duidelijk zin in, want bij een volgende Mechelse aanval kroop hij in de rol van aangever. Bafdili dolde nog even randje kleine zestien, maar besloot vervolgens op Bodart. Lef én snelle voetjes heeft hij zeker, de oplossing voor het scoringsprobleem van KVM is hij (nog) niet. Al werd dat niet meteen van de jonge snaak verwacht. Het was tevens zijn laatste wapenfeit, want even later werd hij vervangen door Hairemans.

© BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. KV-debutant laat zich opmerken, ook twee buizen bij Malinwa

Het slotoffensief van KV Mechelen bleef uit, tot invaller William Balikwisha een handje toestak. Mechels invaller Antonio zette goed druk op Bodart, waarna Foulon erin slaagde het leer te bemachtigen. Hij legde breed voor Schoofs en de 1-1 was een feit. Een explosie van Mechelse vreugde was het gevolg. Het gelijkspel kwam nadien niet meer in gevaar en zo pakte een goed georganiseerd Kavé onder interim-coach Fred Vanderbiest een welverdiend punt aan de boorden van de Maas.

    MEER OVER KV Mechelen