© AFP

Veertien Venezolaanse migranten omgekomen bij brand in Chili

Veertien Venezolaanse migranten, onder wie verschillende kinderen, zijn om het leven gekomen toen een hevige brand uitbrak in een sloppenwijk in Coronel, in het zuiden van Chili. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.

Bron: BELGA

De slachtoffers komen uit drie families. “Acht minderjarigen en zes volwassenen zijn omgekomen door de brand die hun woningen heeft vernield”, aldus de adjunct-burgermeester van Coronel, Javier Valencia. Volgens de brandweer zijn de omgekomen kinderen tussen de vier en dertien jaar oud.

De slachtoffers leefden in extreme armoede in twee kleine woningen. “Het was erg moeilijk voor de hulpdiensten om in goede omstandigheden bij hen te geraken zodat ze hen konden helpen”, aldus Valencia nog.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de brand veroorzaakt zijn door een zelfgemaakte kachel.

Coronel ligt op 530 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago de Chile. Volgens de prefectuur van de regio Biobio leefden in 2022 179 gezinnen, vooral migranten, in de sloppenwijk waar het drama plaatsvond.

Sinds de zware economische crisis in 2017 uitbrak in Venezuela is het aantal Venezolaanse migranten in Chili aanzienlijk gestegen. Velen van hen komen te voet aan via illegale grensovergangen met Bolivia of Peru en komen vaak terecht in sloppenwijken waar regelmatig branden en ongevallen plaatsvinden.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer