Politie neemt 48 goudstaven in beslag ter waarde van 740.000 euro, verdachte van fiscale fraude opgepakt

In een onderzoek naar fiscale fraude heeft de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen een grote vondst gedaan. Bij zes huiszoekingen op 17 oktober werden onder meer 48 goudstaven in beslag genomen ter waarde van 740.000 euro.

gjs

Centraal in de zaak staat de verantwoordelijke van meerdere (meubel)bedrijven, die ervan verdacht wordt via zijn bedrijven fiscale fraude te plegen. Het gaat om een 79-jarige man. “Hij zou via zijn bedrijven onder andere valse facturen gebruikt hebben om belastingen te ontduiken en hij zou zich inlaten met witwaspraktijken”, aldus de politie. Daardoor verliest de Belgische staat mogelijk miljoenen aan inkomsten.

De man wordt ook verdacht van domiciliefraude. “Hij is al 40 jaar afgeschreven in België en zou zogezegd in Dubai wonen”, klinkt het. “Nochtans zijn er ernstige aanwijzingen dat hij zijn bedrijven in België zou exploiteren en in de praktijk in België zou verblijven. Op die manier zou hij belastingen kunnen ontduiken. Een kennis van betrokkene zou eveneens officieel in het buitenland woonachtig zijn, maar in België verblijven.”

In dat onderzoek werden op 17 oktober zes huiszoekingen gedaan in Aalst, Ninove (3), Doornik en Lessen. Daarbij werden 48 goudstaven - met een totaalgewicht van ongeveer 12 kilogram - en met een waarde van ongeveer 740.000 euro in beslag genomen, alsook juwelen en cash geld. De hoofdverdachte kon in Aalst opgepakt worden. Hij werd door de onderzoeksrechter onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen