Hoe de eerste elektrische Bentley er zal uitzien, staat niet vast. Dit is een van de prototypes.© rr

Bentley maakt elektrische wagen die op minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/u gaat

Dat luxemerk Bentley een heel elektrisch offensief klaarstoomt, is geen geheim. Hoe de eerste elektrische Bentley eruit gaat zien is daarentegen nog wel een mysterie. Wel is zeker dat het een echte ‘bom’ wordt die in anderhalve seconde van 0 tot 100 km per uur schiet.

tg

Luxemerk Bentley hoopt tegen 2030 enkel nog elektrische auto’s op de markt te brengen. De eerste wordt ten vroegste over twee jaar verwacht.

Over het uiterlijk van de elektrische Bentley laat CEO Adrian Hallmark nog altijd niets los. Wel gaat het om een volledig nieuw model dat los van het huidige gamma komt te staan. Het zou best kunnen dat de nieuwe elektrische wagen zal lijken op de EXP 100 GT-conceptauto. “In ieder geval ga je aan het nieuwe model niet direct zien dat het een elektrische auto is”, zo luidt het.

Het wordt geen auto voor mensen met een gevoelige maag, dat geeft Hallmark zelf toe. Want wie plankgas vertrekt, zal zich in een roetsjbaan wanen en het voelen kriebelen in zijn buik. Met 1.400 pk zou de wagen probleemloos in anderhalve seconde accelereren van 0 naar 100 km/u. Hij wordt daarmee de zwaarste Bentley en wellicht ook de snelste ‘gewone’ wagen. Toch is het volgens Bentley niet de bedoeling om er snel mee te rijden, wel om veilig te kunnen inhalen.

Hoeveel de eerste e-Bentley zal gaan kosten, is niet bekend. Alleszins meer dan 250.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer