Gwendolyn Rutten volgt Bart Somers op als Vlaams minister

Gwendolyn Rutten (Open Vld) volgt Bart Somers op als viceminister-president en minister van Samenleven. Somers stapte uit de Vlaamse regering om zich toe te spitsen op zijn lokale politieke carrière. Hij wordt opnieuw burgemeester van Mechelen.

In het nieuws: Rutten is de nieuwe minister van Samenleven in de regering-Jambon. Dat melden verschillende Vlaamse media, waaronder De Tijd.

  • Rutten nam een paar weken geleden nog afscheid van de nationale politiek omdat ze zich “onrespectvol” behandeld voelde door de partij. Zij uitte kort na de aanstelling van Paul Van Tigchelt, de voormalige topman van OCAD, als nieuwe federale minister van Justitie haar ongenoegen over de situatie binnen de liberale partij.
    •  “Het zij zo, dat is het lot van elke politicus. De ‘onrespectvolle’ manier waarop dat gebeurde, draagt wel bij aan mijn beslissing”, zei ze in een boodschap op Facebook.
  • Ze volgt Somers op. De liberaal kondigde gisteren zijn ontslag aan. Hij gaat zich net als Van Quickenborne terugplooien op een nieuwe fase in zijn politieke carrière, waar hij nog een stevig uitvoerend mandaat kan bekleden: burgemeester van ‘zijn’ Mechelen.
    • “Dit stond al langer gepland, maar het ontslag van Van Quickenborne kwam ertussen fietsen”, zo klonk het bij een hoge bron van Open Vld.
Meer