Opnieuw wolf doodgereden in Limburg

Er is opnieuw een wolf doodgereden, dat meldt Welkom Wolf woensdag. De aanrijding gebeurde woensdagochtend op de N715, een plek waarvan al langer geweten is dat wolven er oversteken. Het is nog niet duidelijk over welke wolf het gaat.

lto

Opnieuw is een wolf doodgereden op de Noord-Zuidverbinding in Belgisch Limburg. De aanrijding gebeurde vanochtend op de N715 op een al jaren perfect gekende oversteekplek. Om welke wolf het gaat, zal later vandaag duidelijk worden.

“Welkom Wolf had het voorbije half jaar regelmatig contact met het Agentschap Wegen en Verkeer, en overhandigde onder meer een lijst van gekende oversteekplaatsen. Daarop staat de plaats van het nieuwe ongeval met stip op één”, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Vanochtend is er namelijk een wolf doodgereden op de Noord-Zuidverbinding in Belgisch Limburg.

“Op die plek is op de lange termijn een ecoduct gepland in het kader van het project Noord-Zuid, maar op korte termijn is deze plek moeilijk te beveiligen met infrastructurele maatregelen zonder de logische looproutes van de wolven doorheen hun territorium te blokkeren. Alleen een afgedwongen snelheid met permanente controle kan hier op korte termijn soelaas bieden”, klinkt het.

Op de N74 zijn niet alleen al drie wolven doodgereden maar sneuvelen aan de lopende band ook wilde zwijnen, reeën, vossen en ander wild. En dat is evengoed een groot gevaar voor de weggebruikers. Het geplande ecoraster, dat in verschillende fases geïnstalleerd zal worden, moet verhinderen dat wolven en ander wild nog op de weg terechtkomen.

Intussentijd pleiten Welkom Wolf en Landschap vzw voor een snelheidsverlaging op de oversteekplek. Komt die niet, dan stappen de organisaties naar de rechter.

© Welkom Wolf vzw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER