Slows waren jarenlang dé manier om aan een lief te geraken.
Volledig scherm
PREMIUM
Slows waren jarenlang dé manier om aan een lief te geraken. © Getty Images

Vroeger dé manier om een lief te vinden: waarom worden er geen slows meer gedraaid op feestjes?

Dansen op slows is uit de mode, maar radiomaker Linde Merckpoel (39) wil de tegelplakker opnieuw lanceren. Vandaag organiseert ze in Lokeren een slowfuif. Noem het gerust Tinder uit de oude doos, want tot de nineties was een slow dé manier om een lief of een losse scharrel te vinden. Waarom is de slow dan ooit verdwenen? We vroegen het aan twee dj’s.

14 reacties

  • Joke Kay

    6 maanden geleden
    Heb nooit een dans nodig gehadt om een lief te vinden. Bekeek de persoon van interrese gewoon, keeken ze mij aan dan glimlachte ik. Glimlachte ze terug dan ging ik er naar toe en begon er mee te praten. Glimlachte ze niet terug dan ging ik gewoon weg.
  • Gerard Braeckmans

    6 maanden geleden
    Leen Demeyer, hetgeen vroeger normaal was op de dansvloer moet men nu niet meer doen want dan sta je op het politiebureel. Als het meisje vond dat het niet kon ging ze weg of je kreeg een lap tegen uwe kop (hoofd).
  • Leen Demeyer

    6 maanden geleden
    Och Richard, je overdrijft. Gewoon omdat een vrouw niet wil aangerand of erger worden, betekent niet dat men niet meer mag slowen. Je moet wel een goede verstaander zijn, geen slechte.
  • Henri Brand

    6 maanden geleden
    Slow dansen met een rol pepermunt in uw broekzak.
  • Bart De Smet

    6 maanden geleden
    goed initiatief Linde.Succes en de dames mogen ook ten dans vragen.