Pixaby

19-jarige monitor, verdacht van aanranding 4-jarigen tijdens dagkamp in Leuven, blijft in de cel  

De monitor van 19 jaar uit Hasselt, die verdacht wordt van aanranding van minstens twee vierjarige kinderen op een dagkamp in Leuven, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Leuven beslist. De advocaat van de monitor vroeg vanmorgen nog om de vrijlating van zijn cliënt en had het over "een misverstand." 

De 19-jarige monitor wordt ervan verdacht tijdens de herfstvakantie twee vierjarige kinderen te hebben aangerand tijdens een jeugdkamp in Leuven. Het parket bevestigde gisteren dat er een gerechtelijk onderzoek loopt en dat hij is aangehouden op verdenking van aantasting van de seksuele integriteit van de kinderen. 

De raadkamer boog zich vanmorgen over de zaak. Zijn advocaat, Robbe Verschoren, vroeg de vrijlating. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn cliënt gehandeld heeft met de beste bedoelingen en dat er geen sprake is van enige vorm van aanranding. Dit is een misverstand." 

Aanhouding verlengd

De raadkamer besliste intussen om de aanhouding van de monitor te verlengen, dat betekent dat hij nog minstens een maand langer in de cel zal moeten blijven. De advocaat van de man liet intussen weten dat hij hoogstwaarschijnlijk beroep zal aantekenen tegen de beslissing. Daarvoor heeft de advocaat een dag de tijd. Als dat gebeurt, dan verschijnt de monitor voor de kamer van inbeschuldigingstelling, die heeft dan 15 dagen de tijd om een uitspraak te doen. 

YES Events, de organisatie achter het kamp, heeft de man in afwachting op non-actief gezet. "We wachten verder het onderzoek af, want wij weten op dit moment niet wat er al dan niet gebeurd is."

Meest gelezen