19-jarige monitor die verdacht wordt van aanranding van twee kleuters blijft aangehouden

© Marc Herremans

De raadkamer van de Leuvense rechtbank heeft de aanhouding van de 19-jarige monitor die verdacht wordt van de aanranding van twee kinderen van amper vier jaar oud, verlengd. Dat bevestigt het Leuvense parket.

hsb

De Leuvense politie zou afgelopen weekend een melding hebben gekregen, van een incident op een kampje van Yes Events in De Bron in Leuven. Een 19-jarige man uit Hasselt wordt ervan verdacht dat hij zich op een kamp tijdens de herfstvakantie in Leuven misdragen zou hebben.“Het parket is inderdaad een onderzoek gestart op verdenking van de aantasting van de seksuele integriteit van twee kinderen van amper vier jaar oud”, zei woordvoerder Ellen Durie van het parket van Leuven donderdag.

Wat er exact gebeurd is, wil men voorlopig niet kwijt. De onderzoeksrechter had hem maandag al aangehouden. De raadkamer handhaafde die aanhouding vrijdag.

Dat de verdachte in de cel blijft, gaat in tegen de vraag van zijn advocaat vrijdagochtend. Die vroeg immers de vrijlating. Dat gaat in tegen de vraag van de advocaat. “Het gaat om een misverstand. Mijn cliënt heeft met de beste bedoelingen gehandeld”, klonk het.

De verdachte verblijft momenteel in de gevangenis in Hasselt, niet in Leuven. Wellicht gaat het om een geste van de onderzoeksrechter omdat hij zo jong is, om dichter bij familie te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen