Fransman gooit zakken vol xtc-pillen uit raam bij wilde achtervolging vanuit Brecht tot in Sint-Niklaas

Brecht -

Een 32-jarige Fransman is vrijdagavond gearresteerd na een wilde achtervolging. Die begon in Sint-Job-in-’t Goor (Brecht) en kwam uiteindelijk ten einde op de E17 bij Sint-Niklaas. In zijn vlucht gooide de bestuurder verschillende zakken vol xtc-pillen uit het raam. Hij had minstens 8,9 kilogram xtc bij.

jtp

De lokale politie Voorkempen wilde vrijdag rond 21.50 uur een Citroën met Franse nummerplaat controleren in de Brugstraat in Sint-Job-in-’t Goor (Brecht). “De bestuurder negeerde de bevelen van de politie en reed tegen 160 km/u over de Sint-Jobsesteenweg richting Kalmhout. Op de rotonde aan de Brechtsebaan keerde hij om en reed terug richting E19”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De politie zette onmiddellijk de achtervolging in. Ter hoogte van de oprit van de E19 werd een wegblokkade opgetrokken, maar die kon de bestuurder ternauwernood ontwijken. “De achtervolging ging verder op de E19 richting Antwerpen. Ter hoogte van het Sportpaleis namen twee SRT-ploegen van PZ Antwerpen de achtervolging over”, zegt Aerts.

De bestuurder gooide verschillende zakken uit de auto op de Antwerpse Ring. “Dat zorgde voor gevaarlijke situaties met snelheden tot 180 kilometer per uur, maar gelukkig raakten geen andere voertuigen betrokken”, aldus Aerts. Een andere ploeg van de Antwerpse politie recupereerde de zakken, die gevuld bleken met xtc-pillen.

Via de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel vlamde de bestuurder verder op de E17 richting Gent. Ter hoogte van het complex Sint-Niklaas zette hij zich uiteindelijk aan de kant. Hij werd gearresteerd door het snelleresponsteam. Tijdens die interventie was de snelweg in Sint-Niklaas vrijdagavond een tijdlang volledig versperd.

“Op de achterbank lag nog een zak met 2,7 kilogram XTC-pillen. In totaal kon nog 6,2 kilogram pillen gerecupereerd worden op de vluchtweg”, zegt Aerts. De 32-jarige Fransman werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

© Politie Voorkempen

De bestuurder zette zich aan de kant op de E17 in Sint-Niklaas.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer