Actievoerders proberen congres Vlaams Belang in ICC Gent te verstoren

In Gent hebben actievoerders het congres van Vlaams Belang proberen verstoren. Ze ketenden zich voor aanvang vast aan het gebouw waar de partij samenkomt en hingen een spandoek op. De politie pakte een 20-tal actievoerders op. Het congres is intussen van start gegaan.  

De actievoerders ketenden zich vast op de bovenste verdieping van het Internationaal Congres Centrum (ICC), waar Vlaams Belang deze namiddag zijn immigratiecongres houdt. De activisten ontrolden een spandoek met de slogan "Nazi congres" en staken rookbommen af. 

BEKIJK - Actievoerders ontrollen spandoek en worden opgepakt:

Videospeler inladen...

Volgens de manifestanten "predikt Vlaams Belang echte haat, mooi verpakt als "vrije meningsuiting". Ze misbruiken onze ontevredenheid om verdeeldheid te zaaien tussen buren, families, collega's en vrienden."

Congres gaat door

Op het moment van de actie was het congres nog niet van start gegaan. De politie greep in en pakte een 20-tal actievoerders op. Een woordvoerder van de politie laat weten dat alles terug rustig is. De activisten planden tot zondagavond in het gebouw te blijven en de speeches te verstoren. Ondertussen is het congres van start gegaan. Vlaams Belang bespreekt er zijn standpunten over migratie. 

De politie is in groten getale aanwezig om incidenten te vermijden. Enkele dagen geleden werd het ICC beklad met graffiti en slogans tegen het Vlaams Belang.

Op het Sint-Pietersplein is op dit moment ook een betoging aan de gang als reactie op het congres. 

Meest gelezen