© AP

SERIE A. Romelu Lukaku raakt niet uit de klauwen van Lazio-defensie: Roma kan niet scoren in Romeinse derby

De Romeinse derby tussen Lazio Roma en AS Roma op de twaalfde speeldag van de Serie A heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd in het Stadio Olimpico eindigde zoals hij begon: 0-0. Lukaku stond een hele wedstrijd tussen de lijnen.

Vincent Van Genechten

Lazio en Roma begonnen fel aan de wedstrijd en hadden beide kansen op het openingsdoelpunt. Ciro Immobile schreeuwde al na enkele minuten om een penalty, maar kreeg er geen. Romelu Lukaku kopte binnen het bereik van Lazio-doelman Provedel. Na een kwartier kreeg Roma de bal tegen de touwen, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel. Ook Lazio kwam ei zo na op voorsprong, maar de poging van Luis Alberto halverwege de eerste helft spatte uiteen op de paal.

Na de pauze verdween het tempo uit de wedstrijd. Beide ploegen leken hun beste kruid al te hebben verschoten voor de rust en kwamen niet meer in de buurt van een doelpunt.

In de stand is AS Roma nu zevende, met 18 punten. Lazio staat op plek tien met 17 punten.

Saelemaekers en Bologna weten weer wat verliezen is

Alexis Saelemaekers heeft zondagnamiddag met Bologna voor het eerst sinds de openingsspeeldag in de Serie A, toen het met 0-2 door AC Milan werd geklopt, nog eens verloren in de competitie. De ploeg van de Belgische flankspeler ging op de twaalfde speeldag met 2-1 onderuit tegen Fiorentina. Bologna (18 punten) is nu zevende,.

Saelemakers begon in de basis bij Bologna en speelde vervolgens ook de hele wedstrijd. Zijn ploeg kwam op achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd dankzij een penaltytreffer van ex-Anderlecht-spits Joshua Zirkzee (33.). Bologna scoorde nogmaals vlak voor de rust, maar zag het doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Meteen na de pauze zorgde Fiorentina-spits Nicolas Gonzalez (48.) vanop de stip voor de 2-1, meteen voor de eindscore.

In Duitsland mocht de beloftevolle Belg Noah Mbamba nog eens meevoetballen met Bayer Leverkusen, dat een ruime 4-0 zege boekte tegen Union Berlijn op de elfde speeldag van de Bundesliga. De ex-Bruggeling haalde voor het eerst sinds de derde speeldag de selectie voor een competitieduel. Hij mocht een handvol minuten spelen. Door de zege neemt Leverkusen in de stand opnieuw de leidersplaats over van Bayern München.

In de Ligue 1 boekte verdediger Maxime Caufriez met Clermont Foot een belangrijke 1-0 zege tegen Lorient. Clermont (9 punten) blijft wel voorlaatste in de stand.