Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, was bijzonder enthousiast over de mogelijke overname van de Ierse Loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, was bijzonder enthousiast over de mogelijke overname van de Ierse Loterij. © Shutterstock / chrisdorney / BELGA

In alle stilte probeerde België zijn gokwinsten op te drijven: Nationale Loterij wou Ierse Loterij ter waarde van 350 miljoen euro kopen

De Ierse Loterij in Belgische handen. Het had zomaar gekund. In alle stilte heeft de Nationale Loterij geprobeerd om de Ierse Loterij op te kopen. Prijskaartje? Een slordige 350 miljoen euro. Een overname zou de federale en Vlaamse staatskas in één klap miljoenen extra gokkers én inkomsten opgeleverd hebben. Waarom liep de deal dan toch spaak? En zijn er nog buitenlandse dromen?

13 reacties

  • Nico Claesen

    6 maanden geleden
    Om te beginnen zouden we moeten weten waarom de Canadezen het verkopen. Was het dan toch niet een gans die gouden eieren legt? Langs de andere kant typisch belgisch om nu eerst veel geld te verspillen aan een team zelf verklaarde en overbetaalde experten (vriendjes van) om het eerst nog allemaal te onderzoeken zodat die kunnen zeggen "Het is een goede deal" maar... er is nu geen geld meer wat dat zit in de zakken de experten.
  • Luc Deville

    6 maanden geleden
    Typisch Belgisch, een Belgisch bedrijf dat een buitenlands bedrijf wil overnemen wordt door de politiek en de Belgische financiële wereld tegengewerkt. Als een buitenlands bedrijf een Belgisch bedrijf wil overnemen krijgen zij alle medewerking van de politiek.
  • Walter Van Criekinge

    6 maanden geleden
    200 miljoen euro gaat naar goede doelen. Veel is dat zeker niet met 1,5 miljard omzet. O ja min 350 miljoen voor de staat.
  • Norbert Corten

    6 maanden geleden
    Daar waar er geld te rapen valt, vindt ge steeds politiekers in het bestuur. Hoe zou dat toch komen ?
  • Kelly Verlinden

    6 maanden geleden
    Is de winst nog niet genoeg misschien? Hoe komen ze aan dat extra geld trouwens, ze moeten toch verplicht aan liefdadigheid schenken of is dat niet meer nodig? Dit zou toch eens grondig doorgelicht mogen worden.
  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel