Op doelvrouw Aitana Gil na scoorde iedereen voor Pelt tegen Hestia Bilzen. Boven (vlnr): Wout Peters (T2), Rune Stollman (2 goals), Gitte Vriens (1), Dorien Leirs (5), Tine Paulissen (1), Charlotte Scheepers (3), Aitana Gil (keepster), T1 Wim Peters. Onder (vlnr): Iris Melis-Denissen (1), Nathalie D’Hondt (1), Edita Lokmani (1), Anouk Smets (2), Sarah Rijkers (3), Hanne Van Criekinge (5), Jolien Van Gompel (4).© ZIMA fotografie

Handbal

Twaalf speelsters aan het kanon bij Sporting Pelt: “Geen echte prijsschutter, maar wel scorend vermogen op elke positie”

In tweede nationale (vrouwen) eindigde de derby Sporting Pelt - Hestia Bilzen op 29-22. Een logische uitslag voor een partij tussen de nummers één en zes uit het klassement. Wel opvallend: bij Sporting Pelt scoorde - op keepster Aitana Gil na - iedereen.

Ivo Kwanten

“Het komt inderdaad niet vaak voor dat twaalf veldspeelsters tot scoren komen”, bevestigt trainer Wim Peters. “Bij ons kan dat af en toe wel en precies dat is de sterkte van deze groep. Een echte prijsschutter hebben we niet in de rangen, maar bij ons zit er scorend vermogen op elke positie. Ik denk niet dat mijn basisteam sterker is dan dat van Bilzen bijvoorbeeld, maar wisselmogelijkheden hebben ze daar nauwelijks. Ik kan doorlopend vervangen zonder mijn team te verzwakken. We kunnen een uur lang tempo ontwikkelen en verzorgd handbal brengen en precies daarom voeren we na zeven speeldagen ongeslagen de rangschikking aan en gaan we voluit voor de titel.”

Sterkste defensie

Sporting Pelt scoorde dit seizoen al 187 doelpunten. Eynatten, Atomix, Kortessem en Brasschaat doen beter, maar Pelt zet daar wel de beste verdediging (133 tegengoals) tegenover. En dat is dan weer voor een stuk de verdienste van keepster Aitana Gil. “Dat komt neer op gemiddeld negentien tegentreffers per wedstrijd”, aldus de 26-jarige Aitana, die al veertien seizoenen de kleuren van Pelt verdedigt. “En daarmee doen we een stuk beter dan vorig seizoen. Dat deze groep, die samengesteld is uit allemaal meisjes van Pelt en omstreken, al jarenlang samen traint en speelt is uiteraard belangrijk. We hebben echt alles in huis om voor die titel in tweede nationale te gaan, maar over eventuele promotie naar eerste nationale is nog geen beslissing genomen. We beseffen dat het niveauverschil tussen tweede en eerste klasse enorm groot is. Gent en Eynatten bijvoorbeeld promoveerden naar de hoogste reeks, maar keerden het jaar daarop onverrichter zake terug naar tweede nationale.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer