E40 bij Groot-Bijgaarden
Nicolas Maeterlinck

Moeilijke ochtendspits op E40 door slachtafval op de weg bij Groot-Bijgaarden  

Op de E40 vanuit Gent richting Brussel was heel wat hinder nadat een vrachtwagen slachtafval is verloren ter hoogte van Groot-Bijgaarden, vlak voor de Brusselse ring. Richting Brussel zijn de twee rechterrijstroken ondertussen opnieuw vrijgemaakt en de aansluiting naar de ring is ook weer open.  

Een vrachtwagen verloor rond 8.30 uur slachtafval ter hoogte van de parking van Groot-Bijgaarden en dat werd uitgereden door het verkeer. De brandweer heeft de smurrie helemaal opgeruimd. Er stond heel wat hinder tot in Affligem.

"Dit komt bovenop de al zware ochtendspits door de regen, met veel ongevallen", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De linkerrijstrook richting Koekelberg bleef altijd open en ondertussen is de aansluiting naar de ring ook opnieuw open. Richting Brussel zijn de twee rechterrijstroken rond 10.30 uur opnieuw opengegaan.  

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de omleidingen te volgen en de omgeving van de E40 zoveel mogelijk te vermijden. Wie van Gent naar Hasselt wil, rijdt beter via Antwerpen. Van Gent naar Brussel neem je beter de E17, de N16 (Temsebrug) en de A12.

Meest gelezen