van l naar r: Eva Platteau, David Dessers, Lies Corneillie en Thomas Van Oppens
Groen Leuven

Schepen David Dessers trekt Groen-lijst in Leuven: "Al veel gerealiseerd, maar het werk is nog niet af"

In Leuven wordt huidig schepen David Dessers lijsttrekker van Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Lies Corneillie en Thomas Van Oppens, ook allebei schepen, staan op de tweede en derde plaats. "We kiezen voor vertrouwen en continuïteit", klinkt het. "We hebben al veel gerealiseerd, maar het werk is nog niet af".  

Bij de verkiezingen van 2018 behaalden de groenen 19,7 procent van de stemmen, goed voor 10 zetels. Dat was een vooruitgang tegenover 2012: toen wist Groen 15,7 procent van de kiezers te overtuigen, goed voor 7 zetels.

En dat resultaat legde de partij geen windeieren: voor het eerst sinds haar oprichting belandde de partij in de meerderheid en vormde ze samen met Vooruit van burgemeester Mohamed Ridouani en CD&V een coalitie. De partij kreeg 3 schepenen: David Dessers, Lies Corneillie en Thomas Van Oppens. Het is niet echt een verrassing dat Groen met hen als kopstukken naar de Leuvense kiezer trekt.  

We willen blijven werken om van Leuven een groene, leefbare en rechtvaardige stad te maken

 "Zes jaar geleden zijn we met relatief onbekende mensen naar de verkiezingen gegaan. Dat hebben we tot een goed einde gebracht: daarom kiezen we nu voor vertrouwen en continuïteit", zegt lijsttrekker Dessers. "We hebben erg veel zaken gerealiseerd in onze eerste bestuursperiode. Maar het werk is niet af. In de komende legislatuur willen we verder werken om van Leuven een groene, leefbare en rechtvaardige stad te maken." 

Federaal parlementslid Eva Platteau, in 2018 als gemeenteraadslid verkozen vanop de vierde plaats, zal de lijst duwen. Binnenkort maakt de partij andere namen op de lijst bekend.

Meest gelezen