© Youtube

Vader verliest voogdij over kinderen na aanstootgevende YouTube-video

De Amerikaanse Mike Martin, die filmpjes op YouTube plaatste waarin hij en zijn vrouw hun kinderen deden huilen en panikeren voor de grap, verliest de voogdij over zijn twee kinderen.

svg

Je kinderen uitmaken voor rotte vis omdat ze zogezegd inkt op het tapijt hebben gemorst en wanneer ze hysterisch snikkend neerzijgen vertellen dat het maar een grapje was. Er zijn maar weinig YouTube-gebruikers die de ‘invisible ink prank’ (grap met onzichtbare inkt) van het Amerikaanse gezin Martin konden smaken.

Tegen de boekenkast gegooid

Het gezin plaatste de afgelopen maanden tientallen ‘prank video’s’ op YouTube onder het account ‘DaddyOFive’. Telkens worden de kinderen zogezegd gestraft voor iets wat ze niet gedaan hebben en dreigen de ouders al brullend met het afnemen van hun speelgoed, hun kleren en zelfs hun eten.

Tijdens de opnames blijkt vooral Cody, een van hun kinderen, het mikpunt van spot. Zo vonden Mike en zijn vrouw het bijzonder grappig om aan hem te vertellen dat hij geadopteerd zou zijn (het kind kreeg een kleine huilcrisis ter plekke), gooiden ze hem tegen een boekenkast als straf (hij hield een bloedneus aan over) en werd zijn spelconsole zo hard tegen de grond gesmakt dat het toestel kapot was (Cody riep dat hij zijn leven haatte).

Hoewel de kinderen volgens de ouders op voorhand betrokken zijn bij de grappen, dook eind april opnieuw een soortgelijke video op die de emmer deed overlopen.

"Wat heb je toch godverdomme gedaan!"

Ook in die laatste video is Cody Kop van Jut. Op de beelden (zie bovenaan artikel) is te zien hoe de moeder zich verlekkert op een nieuwe grap met onzichtbare inkt. Omdat Cody ooit een flinke uitbrander kreeg voor morsen van inkt uit een balpen op het tapijt, wil de moeder daar op inspelen. Zorgvuldig giet ze de vloeistof over het tapijt om vervolgens Cody al tierend bij zich te roepen.

De jongen barst in tranen uit wanneer zijn vader en moeder roepen dat hij "waardeloos, dom, en schuldig is" en dat hij "hiervoor zal moeten opdraaien". "Wat heb je toch godverdomme gedaan! Godverdomme", klinkt het zo’n twintigtal keer bij Mike Martin, de vader.

Wanneer Cody wenend neerzakt en zijn hoofd zo rood is als een tomaat, geven de ouders plots toe dat het maar een grap is. Al lijken zij de enige twee personen te zijn die effectief kunnen lachen met de grap. De twee kinderen die geviseerd werden, staren met een suffe blik voor zich uit.

Voogdij verloren

De 760.000 volgers van het account DaddOFive waren na het zien van de video niet meer overtuigd dat de situatie nog gezond was voor de kinderen. Zij startten een petitie om de kinderbescherming op de hoogte te brengen van de video"s. Die kreeg binnen de 48 uur meer dan 19.000 handtekeningen.

Hoewel de familie Martin zelf inzag dat ze mogelijk "een fout signaal hebben gegeven met de video’s en er ruimte is voor verbetering binnen de gezinscultuur" liet de biologische moeder van Cody en zijn 12-jarige zus Emma het er niet zomaar bij zitten en eiste ze onmiddellijk de voogdij. Cody en zijn zus Emma verblijven nu bij haar nadat Mike de voogdij over zijn twee kinderen verloor.

In totaal woonden er bij het koppel 5 kinderen. Na het vertrek van Cody en Emma besliste de kinderbescherming dat de overige 3 kinderen wel nog in het huis mogen verblijven. De instantie kwam een jaar geleden al langs bij het gezin op vraag van omwonenden maar constateerde toen geen strafbare feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER