Foodies Wim Ballieu en Loïc Van Impe delen hoe zij ‘halfhalf’ koken. “Met de goedkoopste groenten.”
Volledig scherm
PREMIUM
Foodies Wim Ballieu en Loïc Van Impe delen hoe zij ‘halfhalf’ koken. “Met de goedkoopste groenten.” © Njam / VTM

“Ik merk dat het beter is voor mijn lichaam”: chefs Wim Ballieu en Loïc Van Impe delen 10 tips om voor de helft minder vlees te eten

De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.”