© via REUTERS

Emotioneel weerzien voor Liverpool-aanvaller Luis Diaz met ontvoerde ouders bij terugkeer naar Colombia

Liverpool-speler Luis Diaz beleefde dinsdag een emotioneel weerzien met zijn ouders in Colombia nadat hij voor het eerst sinds hun ontvoering terugkeerde naar zijn thuisland.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Diaz kwam dinsdag aan in Bogota voordat hij naar Barranquilla vloog, de thuisbasis van het nationale team voor de WK-kwalificatiewedstrijd van donderdag tegen Brazilië. Hij werd er opgewacht door zijn vader Luis Manuel Diaz en moeder Cilenis Marulanda.

© via REUTERS

In een bericht op X publiceerde de Colombiaanse voetbalbond foto’s van de hereniging van de familie samen met een korte verklaring: “Dit was Lucho’s spannende ontmoeting met zijn vader Mane Diaz en zijn familie. We houden van je en we zijn meer verenigd dan ooit! We zijn allemaal Colombianen”, aldus de voetbalbond.

Diaz’ ouders werden iets meer dan twee weken geleden ontvoerd op straat. Terwijl de moeder vrijwel onmiddellijk werd vrijgelaten, werd zijn vader maar liefst twaalf dagen vastgehouden voordat hij vorige week donderdag werd vrijgelaten.

De 58-jarige vader vertelde het volgende over zijn kidnapping: “Ik heb veel moeten paardrijden, het was heel zwaar, veel bergen, veel regen en te veel insecten.”

Een zwakke Díaz, die door zijn familie van en naar een stoel werd geholpen, vertelde in zijn woonplaats Barrancas tegen de journalisten dat hij niet rustig kon slapen. “Het was heel moeilijk, bijna 12 dagen zonder slaap”, aldus de vader van de flankaanvaller van Liverpool.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer