Koen Vits werkt volop aan zijn nieuwe website
Vanessa Dekeyzer

Koen is zot van Tienen en wil met nieuwe website meer toeristen naar de stad lokken

Tienen heeft een nieuwe toeristische website over al wat er te beleven valt in de stad. De site is een idee van een webontwikkelaar die trots is op zijn stad en meer toeristen naar Tienen wil lokken. Op de website vind je uitleg en foto's over de opvallendste evenementen en bezienswaardigheden in Tienen. 

"Bezoektienen.be", zo heet de nieuwe toeristische website ontwikkeld door Koen Vits, zelf een fiere inwoner van Tienen. Naast de officiële website "toerisme.tienen.be" is er nu dus nog een plek met uitleg en foto's over monumenten en evenementen in de stad. Ook winkels, cafés en restaurants kunnen een vermelding krijgen op bezoektienen.be   

Waarom naar Mechelen of Hasselt, als ook Tienen zo veel te bieden heeft?
Koen Vits, ontwerper van de site

“Ik startte dit project in mijn vrije tijd”, vertelt Koen. ‘Ik merkte dat steden als Mechelen en Hasselt handige toeristische websites hebben, en als trotse Kweiker wilde ik dat graag voor Tienen maken. En zo ben ik eraan begonnen."

De website zit nog in een opstartfase. Er staan al enkele artikels online over  bezienswaardigheden en evenementen, maar webmaster Koen rekent ook op input van inwoners. "Winkels, cafés en restaurants kunnen een vermelding krijgen op de website. Ik vermeld ook plekken waar toeristen kunnen overnachten. Voorlopig is de site enkel in het Nederlands, maar een Engelse versie staat op de planning."

Meest gelezen