Prins Laurent, koningin Paola, koning Albert II en prinses Astrid tijdens hun bezoek aan het federaal parlement.© BELGA

Koning Albert en koningin Paola bezoeken de Kamer voor Koningsdag

Koning Albert II en koningin Paola zijn woensdagvoormiddag in de Kamer ontvangen. Ze woonden er samen met prins Laurent en prinses Astrid een ceremonie bij ter ere van Koningsdag.

mts
Bron: BELGA

De ceremonie stond dit jaar in het teken van het tienjarig koningschap van koning Filip, die in 2013 de troon overnam van zijn vader Albert II, en van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU, dat vanaf januari begint. Premier Alexander De Croo stond in zijn toespraak stil bij de “renovaties aan het Europese huis” die moeten gebeuren in het licht van de grote geopolitieke uitdagingen. Hij had het onder meer over de nood aan een migratiepact en een echte Europese industriële politiek. België heeft daarbij onder meer een meerwaarde op het vlak van biotechnologie, halfgeleiders en hernieuwbare energie, zei de premier.

Ter ere van het tienjarig koningschap van Filip werd er een tentoonstelling met de naam ‘Ik ben ook een Koning, ik ben ook een Koningin’ geopend in de Kamer, met kunstwerken gemaakt door jongeren met een handicap. Leerlingen van de Broederschool in Lokeren, ZFP Eupen Sekundar, La Clairière in Brussel en l’Ecole d’enseignement spécialisée secondaire in Châtelet namen aan het project deel.

In de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer