Van links naar rechts: Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt Leblanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry.

"Golf van emoties die ik nog nooit heb meegemaakt": Jennifer Aniston, David Schwimmer en Lisa Kudrow reageren op dood Matthew Perry

Ook acteurs Jennifer Aniston, David Schwimmer en Lisa Kudrow hebben gereageerd op het overlijden van "Friends"-collega en vriend Matthew Perry. "Afscheid nemen van onze Matty is een golf van emoties geweest die ik nog nooit eerder heb meegemaakt", schrijft Aniston in een emotioneel bericht. Eerder schreven ook Matt Leblanc en Courteney Cox een eerbetoon.

"Oh boy, dit heeft diep gesneden." Zo begint het emotionele bericht van actrice Jennifer "Rachel Green" Aniston over het overlijden van Matthew Perry. Het is de eerste keer dat ze van zich laat horen, op een gezamenlijk statement met de rest van de "Friends"-cast na. 

"Afscheid nemen van onze Matty is een golf van emoties die ik nog nooit eerder heb meegemaakt", gaat Aniston verder. "We maken allemaal verlies mee op een bepaald punt in ons leven. Verlies van leven of verlies van liefde."

"Het echt toelaten van deze rouw stelt je in staat om de momenten van vreugde en dankbaarheid te voelen voor het hebben liefgehad op zo'n diep niveau. En we hielden echt diep van hem. Hij maakte deel uit van ons DNA. We waren altijd met z'n zessen. Dit was een gekozen familie."

Matty, ik hou zoveel van je en ik weet dat je nu echt tot rust kan komen

Jennifer Aniston

"De afgelopen paar weken heb ik onze berichten naar elkaar doorgenomen. Dan moet ik lachen, huilen en dan weer lachen. Ik zal ze voor altijd bewaren. Matty, ik hou zoveel van je en ik weet dat je nu echt tot rust kan komen en vrij bent van pijn. Ik praat nog elke dag met je. Rust zacht, kleine broer."

Enkele minuten later verschijnt ook de eerste reactie van David Schwimmer, die de rol van Ross Geller vertolkte. "Matty, bedankt voor tien ongelofelijke jaren vol lachen en creativiteit."

"Ik zal nooit je perfecte gevoel voor humor en timing vergeten. Je kon een dialoog nemen en die naar je hand zetten. Dat resulteerde dan in iets zo origineels en onverwachts grappigs dat het nog steeds verwondert. En je had een gul hart dat je met ons deelde, zodat we een familie konden creëren van zes vreemden."

Je had een gul hart dat je met ons deelde

David Schwimmer

"Deze foto is van een van mijn favoriete momenten met jou", schrijft Schwimmer. "Ik moet tegelijkertijd glimlachen en rouwen als ik die nu zie. Ik stel me voor dat je daarboven ergens bent, in hetzelfde witte pak, met je handen in je zakken, om je heen kijkend."

"Bedankt"

Enkele uren later heeft Lisa Kudrow (Phoebe Buffay in de reeks) ook gereageerd. Ze stelt zich vooral dankbaar op. "Bedankt dat je me zo hard liet lachen dat mijn spieren pijn deden en tranen elke dag over mijn gezicht stroomden", schrijft ze.

"Bedankt dat je kwam werken toen het niet goed met je ging en toch briljant was. Bedankt voor de beste 10 jaar die een persoon kan hebben. Bedankt dat je me vertrouwde. Bedankt voor alles wat je me hebt geleerd over liefde. Bedankt voor de tijd die ik met je mocht hebben, Matthew."

Met hun berichten hebben nu alle overige friends gereageerd op het overlijden van Perry. Matt Leblanc (Joey Tribbiani) reageerde gisteren als eerste. Niet veel later volgde ook Courteney Cox (Monica Geller).

Perry, Chandler in "Friends", werd op 28 oktober dood aangetroffen in zijn huis in Los Angeles. De acteur zou volgens Amerikaanse media verdronken zijn in zijn jacuzzi. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over zijn doodsoorzaak, maar de politie zou niet uitgaan van een misdrijf en er werden ook geen drugs gevonden. De acteur is 54 jaar geworden.

Meest gelezen