Dimitri Berlanger

Inwoners Sterrebeek zijn verkeerschaos beu, die veroorzaakt wordt door meerdere wegenwerken

In Sterrebeek zijn op meerdere plaatsen wegenwerken bezig. Volgens de buurtbewoners veroorzaken de werken een verkeerschaos, omdat ze niet op elkaar afgestemd zijn. Bovendien zorgen de vele omleidingen en verkeersborden voor onduidelijkheid. De burgemeester geeft toe dat de coördinatie beter had gekund.

"Op dit moment voert de Werkvennootschap werken uit aan de fietssnelweg in Sterrebeek. Het kruispunt van de Tramlaan en de Mechelsesteenweg wordt veiliger gemaakt voor fietsers", vertelt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD). "Het probleem was dat wij niet wisten wanneer de werken exact zouden beginnen. De inwoners zijn daardoor niet tijdig op de hoogte gebracht, en dat zorgde voor onduidelijkheid."

Omleidingsborden

De werken aan de fietssnelweg vielen ook samen met werken van Fluvius in het centrum van Sterrebeek. "Daardoor waren er heel wat straten waar men niet door mocht rijden. Het gevolg was een verkeerschaos, vooral 's morgens en 's avonds tijdens de spitsuren. Bovendien waren er omleidingsborden die verkeerd stonden, maar die hebben we opnieuw correct geplaatst."

Ondertussen zijn de werken van Fluvius afgerond. "Het gedeelte van het dorpscentrum is opnieuw toegankelijk. En we hebben op onze website de informatie gezet over de wegenwerken zodat de inwoners op de hoogte zijn", besluit Holemans.  

Meest gelezen